• Slider_6

Fatima – Santiago de Compostela

Fatima i Santiago de Compostela. Hodočašće. Vjera i baština…

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Dan 1: DAN: ZAGREB – LISABON – FATIMA, 03.05. petak

Putnici iz Zagreba i okolice trebaju biti na aerodromu najkasnije u 5,55. Po dolasku na aerodrom postupak prijave putovanja i let za Lisabon OU 700 u 7,50 h. Dolazak u Lisabon se predviđa u 10,10. Razgled Lisabona: Samostan Mosteiro  dos Jeronimos, Toranj Belem (izvana). Šetnja do  katedrale gdje je kršten sveti Antun i crkve San Antonio a Se sagrađene na mjestu gdje je rođen sv. Antun Padovanski. Sveta misa. Transfer autobusom do Fatime. Večera. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

 

2

Dan 2: FATIMA, 04.05.  subota

Doručak. Cjelodnevni hodočasnički program u svetištu u Fatimi – mjestu ukazanja BDM 1917. godine. Uz hodočašćenje mjestima vezanima uz život malih vidioca: Franje, Jacinte i Lucije razmišljat ćemo o čudesnim Božjim zahvatima u povijesti i u životima pojedinaca. Sveta misa. Križni put u predivnoj prirodi te posjet Aljustrela – sela gdje su vidioci rođeni. Razgled svetišta, bazilike, Berlinskog zida. Večera. Krunica u  kapelici ukazanja. Sveta misa. Slobodno vrijeme za osobne programe u svetištu.Večera. Noćenje.

3

Dan 3: FATIMA – COIMBRA  – SANTIAGO DE COMPOSTELLA,  05.05. nedjelja

Doručak. Sveta misa. Odlazak prema Santiagu de Compostelli, jednom od najvažnijih kršćanskih hodočasničkih mjesta u povijesti. Milijuni ljudi kroz povijest, posebice kroz srednji vijek, kročili su starim hodočasničkim   putovima sanjajući Santiago. Tu su relikvije sv. Jakova Velikog, Isusovog učenika. Sv.  Jakov postao je apostol Iberskog poluotoka i zaštitnik Španjolske. Na putu razgled najstarijeg sveučilišnog grada u Portugalu –  Coimbre u kojoj je studirao i sv. Antun Padovanski. Dolazak u Santiago. Razgled katedrale izvana i razgled grada navečer. Večera. Noćenje

4

Dan 4: SANTIAGO – BOM JESUS DO MONTE – PORTO – FATIMA, 06.05. ponedjeljak

Doručak. Sveta misa. Razgled katedrale i vrijeme za osobne molitvene programe. Povratak prema Fatimi uz  posjet najspektakularnijeg svetišta s baroknim stubištem u  Portugalu, Bom Jesus do Monte. Kratki posjet  Porta, nakon Lisabona,  drugog najvećeg grada  u Portugalu. Dolazak u Fatimu. Večera. Molitveni program.  Noćenje.

5

Dan 5: BATALHA – ALCOBACA – NAZARE –  FATIMA,  07.05. utorak

Doručak. Sveta misa. Odlazak autobusom do Batalha-e gdje se nalazi poznati dominikanski samostan Svete Marije od Pobjede. Slijedi Alcobaca i posjet velebnoj gotičkoj crkvi i samostanu. Obje su dio UNESCOVE svjetske baštine. U Nazare-u, ribarskom selu s poznatom plažom, posjetit ćemo crkvu Gospe od Nazarea, a poslije slijedi povratak u Fatimu. Slobodno vrijeme za osobne programe.Večera. Noćenje

6

Dan 6: FATIMA – LISABON  – ZAGREB – SELNICA,  08.05. srijeda

Doručak. Transfer do zračne luke Lisabon i povratak prema Zagrebu. Avion prema  predviđenom rasporedu  polijeće u 10,55 h, a dolazak se očekuje oko 15,05. Povratak autobusom prema Selnici. O bilo kojoj mogućoj promjeni putnici će u najkraćem roku biti obaviješteni.

CIJENA: 5800 kuna, sa svim pristojbama

Doplata  za jednokrevetnu sobu 1000 kn

 NEMA DRUGIH NADOPLATA 

 NAČIN PLAĆANJA:

– jednokratno: na žiro račun agencije (HR2023600001102370963)

– obročno: Kod upisa za putovanje 1100 kn (akontacija za avionsku kartu), a ostatak je moguće uplatiti u ratama, po dogovoru.  Ukupna cijena treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom po programu, sve pristojbe, prijevoz autobusom od Selnice do Zagreba i natrag, autobus u Porutugalu i Španjolskoj po programu, smještaj u kvalitetnim hotelima na bazi 4 polupansiona (doručak, večera) u Fatimi, 1 polupansion u Santiagu,  duhovno vodstvo – svećenika, stručnog turističkog pratitelja tijekom putovanja, sve ostalo kako je navedeno u programu, organizacija i vodstvo.

Aranžman je izrađen  29.09. 2018. na bazi 40 putnika te agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana do 5%  u slučaju velike promjene kalkulativnih elemenata.

Cijena ne uključuje: Sve što nije izričito navedeno pod uključuje.

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje, a onima rizičnog zdravstvenog stanja toplo preporučamo osiguranje od otkaza putovanja.