• Sanctuary-of-Fatima

Hodočašće u Fatimu i Santiago de Compostela – avion

121,54 (916,00 kn)

FATIMA  – LISABON –  NAZARE – BATALHA -COIMBRA- PORTO SANTIAGO DE COMPOSTELA 

Javite se na vrijeme radi ograničenog broja avionskih karata!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:
  1. DAN: ZAGREB – LISABON – BRAGA, 19 .04. srijeda

Okupljanje grupe na aerodromu Franjo Tuđman najkasnije u 11,10 h. Po dolasku na aerodrom postupak prijave putovanja i let za Lisabon . Avion polijeće u 13,10 h, a dolazak u Lisabon očekuje se u 15,50 h. Razgled Lisabona: Samostan Mosteiro dos Jeronimos, Toranj Belem (izvana). Šetnja do katedrale gdje je kršten sveti Antun i crkve San Antonio a Se sagrađene na mjestu gdje je rođen sv. Antun Padovanski. Kratko slobodno vrijeme za kavu na glavnom trgu Lisabona. Večera u blizini katedrale uz Fado glazbu. Vožnja prema Bragi.  Smještaj u hotel. Odmor.

  1. DAN: BOM JESUS DO MONTE – SANTIAGO DE COMPOSTELA, 20.04. četvrtak

Doručak. Najprije ćemo posjetiti čudesno lijepo svetište Bom Jesus do Monte u blizini Brage. Nakon obilaska i molitve slijedi vožnja do Santiaga de Compostele. Šetnja kroz povijesni centar Santiaga. Santiago de Compostella, jedno je od najvažnijih kršćanskih hodočasničkih mjesta u povijesti. Milijuni ljudi kroz povijest, posebice kroz srednji vijek, kročili su starim hodočasničkim putovima sanjajući Santiago. Tu je grob i relikvije sv. Jakova Velikog, Isusovog učenika. Sv. Jakov postao je apostol Iberskog poluotoka i zaštitnik Španjolske. Mnogi su sa suzama radosnicama došli u svetište, a neki se nisu uspjeli vratiti svojim kućama. Razgledat ćemo trg pred katedralom, katedralu izvana i iznutra. Pomoliti ćemo se na grobu sv. Jakova. Večera. Večernji posjet predivnih, živih ulica uz katedralu, gdje se gotovo uvijek može čuti prekrasne pjesme. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN: SANTIAGO – PORTO – COIMBRA – FATIMA, 21.04. petak

Doručak. Odlazak prema Fatimi. Ručak ćemo moći pojesti u slobodno vrijeme u prekrasnoj luci Porta, gdje ćemo kroz rijeku Douro, brodovlje, kroz predivne fasade zgrada i živahne restorane najbolje osjetiti srce Porta, grada po kojem je Portugal dobio ime. Na putu prema Fatimi posjet jednog od najvažnijih i najstarijih sveučilišnih gradova u Portugalu –  Coimbre u kojoj je studirao i sv. Antun Padovanski. Dolazak u Fatimu. Večera. Sudjelovanje na procesiji sa svijećama i molitvi krunice. Noćenje.

  1. DAN: FATIMA, 22.04. subota

Doručak. Odlazak autobusom do Batalha-e gdje se nalazi poznati dominikanski samostan Svete Marije od Pobjede. Slijedi Nazare, prije prekrasno ribarsko selo s poznatom, velikom pješčanom plažom koju ćemo posjetiti. Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi posjet crkve Gospe od Nazarea. Posjet mjestima vezanima uz život malih vidioca: Franje, Jacinte i Lucije.  Razmišljat ćemo o čudesnim Božjim zahvatima u povijesti i u životima pojedinaca. Sveta misa. Križni put u predivnoj prirodi te posjet Aljustrela – sela gdje su vidioci rođeni. Razgled svetišta, bazilike, Berlinskog zida. Ovo hodočasničko odredište, jedno od najvažnijih na svijetu, nastalo je u tijeku I. svjetskog rata. Marija poziva na obraćenje i molitvu za obraćenje Rusije. Prisjetiti ćemo se i velikog hodočasnika u Fatimu, svetog Ivana Pavla II. koji je nakon atentata zahvaljivao Gospi Fatimskoj na životu.  Večera. Krunica i sudjelovanje u večernjoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

  1. DAN: FATIMA – LISABON, 23.4. nedjelja

Paket doručak (lunch paket). Transfer do zračne luke Lisabon i povratak prema Zagrebu. Avion prema predviđenom rasporedu  polijeće u 08,05 h, a dolazak u Zagreb  se očekuje oko 12,25 h.

CIJENA: 915, 78  eura (6900 kuna), sa svim pristojbama

Doplata  za jednokrevetnu sobu 120 eura (nema drugih nadoplata) 

Aranžman je izrađen na bazi 15 putnika

 Kod upisa za putovanje uplaćuje se 300 eura (akontacija za avionsku kartu)  , a do 23.03. 2023. treba biti uplaćen ukupni iznos.

NAČIN PLAĆANJA: na žiro račun agencije HR2023600001102370963  Model: 00,  Poziv na broj: 19-04-2023

 Opis plaćanja: Ime i prezime putnika iz ugovora, Fatima, 19.-23.04.2023.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom po programu, sve pristojbe, autobus u Porutugalu i Španjolskoj po programu, smještaj u kvalitetnim hotelima na bazi 2 polupansiona (doručak, večera) u Fatimi, 1 polupansion u Santiagu (doručak, večera) i 1 noćenje s doručkom u okolici Porta ili Brage, stručnog turističkog pratitelja tijekom putovanja, sve ostalo kako je navedeno u programu, organizacija i vodstvo. Za putovanje vrijedi valjana putovnica ili osobna karta. Cijena ne uključuje: Sve što nije izričito navedeno pod uključuje.

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje, a također preporučamo osiguranje od otkaza putovanja. Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.                  

 

Dodatne informacije

destination

, ,

month

, , , , , , , , , , ,