Svetišta i dvorci Bavarske, Munchen i Salzburg

Code: VBGRDS
27.-30.06. 2019.
Category:

 

  1. DAN: četvrtak, 27.06. 2019.,  DONJA STUBICA – SLOVENIJA – AUSTRIJA – NJEMAČKA

Polazak autobusa u 23,30 ispred župne crkve.  Noćna vožnja kroz Sloveniju i Austriju u smjeru  Njemačke, u Bavarsku.

  1. DAN: petak, 28.06. 2019., NEUSCHWANSTEIN – WIESKIRCHE

Po dolasku najprije ćemo posjetiti predivni dvorac „iz bajke“ (upravo ovaj dvorac bio je inspiracija Disneyu za kreiranje dvoraca u bajkama) dvorac Neuschwanstein. Napravljen u neoromaničkom stilu, smješten na strmoj litici, na Unescovom popisu, zasigurno je jedan od najdojmljivijih dvoraca današnjice.  Razgled dvorca. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak i odmor uz obližnje jezero.

Nakon pauze odlazimo do poznate hodočaničke crkve „Wieskirche“. Ova crkva, upisana na Unescov popis znamenitosti, ovalnog oblika, pravo je čudo graditeljstva. Sagrađena je u rokoko stilu, sa oltarima, freskama i štukaturama koje  će svakoga oduševiti. Njezina gradnja započeta je  nakon što je kip ranjenog Isusa, godine 1738., proplakao, a rijeke hodočasnika krenule su vidjeti ovaj događaj. Najprije je sagrađena mala drvena kapela, a kada se uvidjelo da će biti premalena od 1745. – 1754. sagrađena je veća crkva koju i danas posjećuju ljudi iz cijeloga svijeta. Sveta misa. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: subota, 29.06. 2019., LINDERHOF- BENEDIKTINSKA OPATIJA ETTAL – MUNCHEN

Doručak. Odlazak do dvorca Linderhof, dvorca sagrađenog u rokoko stilu, sa predivnim perivojem i vrtovima. Dvorac je sagrađen u ambijentu Alpi i izuzetno lijepo inkorporiran u prostor. Bavarski kralj Ludwig Friedrich Wilhem II. bio je očaran Versaillesom i francuskim kraljem Lujom XIV. te je i inspiraciju za svoj dvorac, ljetnikovac, crpio iz njegova najznačajnijeg djela – dvorca u Versaillesu. Razgled dvorca.

Nakon razgleda odlazak do benediktinske opatije Ettal koja se nalazi u blizini Garmisch – Partenkirchena. Opatija je utemeljena 1330. godine, a današnji izgled  bazilike je iz 18. stoljeća i napravljena je u baroknom stilu. Bazilika je posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije, a časti se kip Gospe Ettalske. Ovdje je u kućnom pritvoru boravio blaženik katoličke Crkve, borac protiv nacizma, bl. Rupert Mayer, a u jednom razdoblju i Dietrich Bonhoeffer, poznati pastor. Sveta misa.

Vožnja do Munchena. Kratki razgled povijesnog središta Munchena: Burgersaalkirche u kojoj je pokopan blaženi Rupert Mayer, katedrale – Frauenkirche posvećene BDM i isusovačke crkve posvećene sv Mihaelu arkanđelu. Nastavljamo do Marienplatza gdje ćemo vidjeti prekrasnu Gradsku vijećnicu. Slobodno vrijeme . za objed. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: nedjelja, 30.06.2019., MUNCHEN – ALTOTING – SALZBURG

Doručak. Polazak prema poznatom  njemačkom svetištu Altottingu. Altotting je prozvan „srce Bavarske“ jer je stoljećima hodočasničko središte Bavarske, a danas Njemačke. Srce svetišta je Crna Gospa kojoj su Bavarci stoljećima vjerni hodočasnici. Razgled prekrasnog svetišta. Sveta misa. Vožnja prema Salzburgu. Po dolasku kratki razgled: katedrala, crkva sv. Petra, nadbiskupska rezidencija, Mozartov trg, Mozartova rodna kuća. Slobodno vrijeme za ručak, kavu, odmor. Polazak prema domovini Hrvatskoj.

CIJENA PO OSOBI: 1390 kuna

Putovanje je garantirano. Ako bi bio manji broj putnika, ići ćemo manjim autobusom ili kombijem. U tom slučaju cijena će se povisiti za 300 kn.

Cijena uključuje: Prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu ili hodočasničkom domu u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 polupansiona(doručak, večera,  noćenje), sve razglede prema programu, troškove organizacije i provedbe putovanja, jamčevinu.

Cijena ne uključuje: Ono što nije navedeno pod uključuje, a što bi se mimo programa htjelo na terenu vidjeti, posjetiti. Informativna cijena ulaznice za   Neuschwanstein (13eura)  i Linderhof  (8,50eura).Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO  u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

 

 

Price:kn1.390,00

Book the tour

 Number ticket  × kn1.390,00
Total = kn1.390,00

Or

Popunite obrazac u nastavku da nam kažete ono što tražite