Hodočašće u Lurd 10.-15. 04. 2023., avion

Kod: GBDFVD
10.-14.04. 2023.
Kategorija:
  • Lourdes
  • Sanctuary-of-Our-Lady-of-Lourdes-in-France

Ugovor o organiziranju putovanja             

Do ukazanja u Lurdu, koje se prvi put dogodilo 11. veljače 1858. Lurd je bio mali gradić u Pirinejima, s oko četiri tisuće stanovnika. Bez ukazanja Gospe ostao bi maleni, lijepi gradić na rijeci Gavi, ali Božji plan bio je drugačiji. Blažena Djevica Marija ukazala se malenoj, siromašnoj, nepismenoj djevojčici Bernardici što je potpuno promijenilo uhodani način života u ovom gradiću. Marija se kroz nekoliko mjeseci 18 puta ukazala Bernardici i postupno otkrivala razlog svojeg dolaska i zadaću za Bernardicu i one kojima će ona prenijeti njezinu poruku. Marija u Lurdu poziva na pokoru: ”Pokora, pokora, pokora, molite za obraćenje grešnika!” Poziv na obraćenje, svijetu koji se u prosvjetiteljstvu  počeo potpuno okretati čovjeku, zaboravljajući Boga, posebno je naglašen. Blažena Djevica Marija poziva Bernardicu neka se umije iz izvora i pije vode, a tu gestu činit će nakon nje milijuni ljudi iz čitavog svijeta. Liječničke komisije nemaju objašnjenja za tisuće ozdravljenja koja su se dogodila u Lurdu, a Crkva je od svih tih čudesnih ozdravljenja, primjenjujući zbog istinitosti najstrože kriterije,  priznala samo 70 čudesa.  Isusova Majka od župnika traži kapelu i hodočašća, ali trebat će vremena dok on povjeruje Bernardici. Tek kada je Marija otkrila svoje ime: ”Ja sam Bezgrješno Začeće!” župnik je potresen shvatio istinitost Bernardičinog svjedočanstva. Godine 1992. Ivan Pavao II.  proglasio je blagdan ”Svjetski dan bolesnika”.  Slavi se na blagdan Gospe Lurdske, 11.veljače. Nigdje na svijetu ne iskazuje se tolika ljubav i čast bolesnicima kao u Lurdu. Toliki  hodočasnici koje sam vodio  u Lurd o tome svjedoče. Bernardica je bila bolesna, trpjela je odbacivanje i prezir od onih koji joj nisu vjerovali ali je, iako dijete, sve hrabro izdržala. Svima nam je poznata veličanstvena procesija sa svijećama u Lurdu…  Htjeli biste poći u Lurd? Dođite i vidite!

Otkrivajte s nama ljepotu i snagu lurdske poruke! Putujte sa Smislom!

1.DAN, ponedjeljak 10.04.:  ZAGREB- TARBES – LURD

Susret putnika u zračnoj luci „dr. Franjo Tuđman“, Zagreb u 01,25 iza ulaznih vrata na međunarodnim odlascima. Procedura prijave leta i predaja prtljage. Charter let avionom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Tarbes  očekuje se u 03,25. Po slijetanju aviona slijedi tansfer autobusom do Lurda gdje ćemo u hotelu ostaviti prtljagu. Prvi susret s lurdskim svetištem. Razgled bazilike Bezgrešnog Začeća, kripte, podzemne bazilike PiaX te odlazak do lurdske spilje. Ručak u hotelu. Smještaj u sobe. Slobodno vrijeme za odmor ili vlastite duhovne programe. Večera. Procesija sa svijećama. Noćenje.

2.DAN, utorak 11.04.: LURD

Doručak. Sveta misa. Nastavak razgleda svetišta. Križni put na prekrasnom brežuljku pored svetišta. Ručak. Slobodno vrijeme za  odmor i osobne duhovne programe. Klanjanje. Večera. Svečana procesija sa svijećama s hodočasnicima iz cijeloga svijeta.  Noćenje.

3. DAN, srijeda 12. 04. LURD

Doručak. Sveta misa. Malo hodočašće po Lurdu, na kojem ćemo slijediti mjesta koja su bila najviše vezana uz život Bernardice Soubirous: mlin Boly-mjesto rođenja, zatvor gdje su živjeli, bolnica u kojoj je primila prvu pričest, crkva krštenja. Ručak. Mogućnost kupanja u bazenima  s ludrskom vodom (ovisi o svetištu, SIGURNO će biti moguća barem gesta vode s molitvom).Večera. Procesija sa svijećama. Noćenje.

4.DAN, četvrtak 13.04.: LURD

Doručak. Odlazak lokalnim autobusom do Pic du Jera, planinskog vrhunca u blizini. Uspon žičarom. (opcionalno, prema dogovoru s pratiteljem), prekrasan pogled na Lurd i okolicu. Povratak u hotel. Ručak. Slobodno vrijeme. Euharistijsko klanjanje. Večera. Procesija sa svijećama. Noćenje.

5.DAN, petak 14.04.: LURD

Doručak. Posjet prekrasnom starom dvorcu ponad Lurda u kojem se smjestio Pirinejski muzej s prikazom  života, običaja, gradnje kuća u području Pirineja koji su smješteni na granici Španjolske i Francuske. Posebno je lijep pogled na baziliku i svetište u Lurdu. Povratak u hotel. Ručak. Slobodno vrijeme. Večera.  Procesija sa svijećama. Noćenje.

6.DAN, subota 15.04.: LURD – ZAGREB

Doručak. Za one koji mogu hodati šetnja do Bartresa, mjesta gdje je mala Bernardica bila kod svoje dojilje uoči ukazanja. Razgled mjesta povezanih uz svetu Bernardicu. Povratak u Lurd. Ručak. Slobodno vrijeme za oproštaj od svetišta. Večera. Transfer autobusom do zračne luke Tarbes. Prijava na charter let Croatia Airlinesa za Zagreb. Prema predviđenom rasporedu let bi trebao započeti u 23,40.

Cijena po osobi: 750 eura

Doplata za jednokrevetnu sobu 125 eura

Način plaćanja: Internet bankarstvom ili općom uplatnicom, u pošti, banci ili fini na iban agencije Smisao života. IBAN: HR2023600001102370963, Model HROO, Poziv na broj 10-15-4-2023

Opis plaćanja:  Ime i prezime putnika, Lurd 10.-15. 04. 2023.  Zbog blizine putovanja potrebno je uplatiti ukupni iznos do 24. 03. 2023. Do kada će trajati i prijave.

 

Cijena uključuje:

Avionsku kartu i pristojbe, autobus od Tarbesa do Lurda i natrag, stručno vodstvo na putu, smještaj u hotelu 3 *** u Lurdu, u dvokrevetnim sobama na osnovi  5 punih pansiona + 1 ručak i večeru šestog dana, sve razglede  prema programu, jamčevinu, troškove organizacije i provedbe putovanja.

Cijena ne uključuje:sve što nije izričito navedeno pod uključuje. Karte za uspinjaču i lokalni autobus iz Lurda i natrag do obližnjeg planinskog vrhunca Pic du Jera, ulaznica za Pirinejski muzej ponad Lurda (sve skupa nije više od cca 20 eura)

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje. Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.                  

 

 

Cijena:750,00 (5.651,00 kn)

Rezervirajte putovanje

 Broj putovanja  × 750,00
Ukupno = 750,00