Hodočašće u Lurd 16.-21.08.2021.

Code: GBDFVD
16.-21.. kolovoza 2021..
Category:
  • mountain-morning2
  1. DAN: BEDEKOVČINA – NICA, ponedjeljak, 16.08.

Polazak iz Bedekovčine u 4,00h, iz Zagreba 4.45. Vožnja kroz vrata Jadrana, Sloveniju i Italiju u smjeru Francuske, s pauzama na putu. Uz molitvu i pjesmu pripremat ćemo se za duhovni sadržaj u Lurdu. Po dolasku u  Nicu kratka šetnja starom jezgrom. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN; NICA – ARLES – LURD, utorak, 17.08.

Doručak. Polazak prema Arlesu, starom rimskom gradu na rijeci Rhoni. Šetnja pored obale, kazališta, prekrasne arene do katedrale svetog Trophimea. Razgled. Pauza. Nastavak vožnje u smjeru Lurda. Po dolasku slijedi večera te šetnja do lurdske spilje. Noćenje.

  1. DAN: LURD, srijeda, 18.08.

Lurd – mali gradić u Pirinejima postao je najvažnije marijansko hodočasničko svetište na svijetu. Tu se Marija ukazala maloj Bernardici 18 puta i dala joj važne poruke za čovječanstvo. Međunarodna sveta misa s drugim hodočasnicima, ukoliko se zbog okolnosti bude mogla slaviti, ili sudjelovanje na drugoj misi. Ručak u hotelu. Mogućnost kupanja u bazenima s lurdskom vodom. Osobne pobožnosti. Večera. Zajedničko sudjelovanje na svjetski poznatoj procesiji sa svijećama (ovisno o okolnostima) Noćenje.

  1. DAN: LURD, četvrtak, 19.08.

Doručak. Sveta misa. Malo hodočašće po Lurdu, na kojem ćemo slijediti mjesta koja su bila najviše vezana uz život svete Bernardice Soubirous: mlin Boly-mjesto rođenja, zatvor gdje su živjeli, bolnica u kojoj je primila prvu pričest, crkva krštenja. Ručak u hotelu. Slobodno vrijeme za mnoštvo duhovnih sadržaja, kupovinu suvenira. Križni put. Večera. Noćenje.

  1. DAN: LURD – MARSEILLE – SAINTE MAXIMINE , petak 20.08.

Sv. misa. Oproštaj od svetišta. Doručak. Polazak u smjeru Marseillea, drugog grada po veličini u Francuskoj. Po dolasku u stari dio grada panoramska vožnja poznatim vlakićem do Bazilike Notre Dame de la Garde s koje se pruža nezaboravan pogleed na luku i grad (ukoliko bude funkcioniralo, ako ne bi funkcioniralo u tom ćemo slučaju pješice napraviti razgled povijesne jezgre.).  Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema St Maximine la sainte Baume, gdje se u katedrali, prema predaji, nalazi tijelo sv. Marije Magdalene. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

       6. DAN: ST. MAXIMINE – NICA – MONACO – BEDEKOVČINA, subota 21. 08.

Doručak. Sv. misa u poznatoj katedrali Sainte Maximina. Odlazak u smjeru Nice. Šetnja kroz uličice staroga grada te posjet katedrale svete Reparate. Šetnja kroz tržnicu, do predivne obale na kojoj se nalazi veličanstvena Engleska šetnica. Vožnja do kneževine Monaco. S vidikovca iznad kneževine Monaco vidjet ćemo panoramski Monaco, Monte Carlo i La Condamine, tri gotovo srasla grada koji čine Kneževinu Monaco. Nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak u domovinu u jutarnjim  satima.

Cijena po osobi: 3150 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 700 kn . Kalkulacija je rađena na bazi 40 putnika.

PUTOVATI SE MOŽE osobnom iskaznicom izdanom od 2003 i nadalje  te putovnicom. Potrebno je biti cijepljen ili imati PCR test ili brzi antigenski test neposredeno pred putovanje i po povratku. Za to ćemo se svakako čuti sa svim putnicima uoči putovanja. Biti će potrebno ispuniti I izjavu na linku, eng. jezik vezano uz koronu. Putovati se može, ali moramo biti strpljivi u ovim okolnostima. Trud vrijedi!

Način uplate: Za uplatu potrebno je napisati (može i za više ljudi odjednom):  naš IBAN i adresu (ispisani su na vrhu stranice), model : HR00, poziv na broj: 16-21-08-2021. U svrhu plaćanja navedite OBAVEZNO (da znamo kome i za koje putovanje da pripišemo uplatu): Ime i prezime putnika (svakog poimence), Lurd 16.-21 .08.2021.

Kod upisa je potrebno uplatiti 500 kn, a ostatak može odjednom ili na rate do 20.07. 2021. na IBAN putničke agencije. (općom uplatnicom ili int. bankarstvom, ili karticama Master ZABA-e, te VISA PBZ–a (u tom se slučaju treba javiti na mobitel radi dogovora)

Cijena uključuje: Prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelima 2/3 *, u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 polupansiona i 2 puna pansiona u Lurdu te 2 polupansiona u Nici i  St. Maximineu ili okolici, pristojba za svetište u Lurdu (2,5 eura po danu i po osobi), sve razglede prema programu, jamčevina, troškove organizacije i provedbe putovanja.

Cijena ne uključuje: sve što nije pod uključeno, kartu za turistički vlakić u Marseilleu (cca 7-8 eura), putno zdravstveno osiguranje.  Piće uz obroke

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje. Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi zaneodgodivu zdravstvenu zaštitu.

 

Price:kn3.150,00

Book the tour

 Number ticket  × kn3.150,00
Total = kn3.150,00

Or

    Popunite obrazac u nastavku da nam kažete ono što tražite