Hodočašće u Mariazell, 26. 11. 2022.

Kod: GBDFVD
26.11. 2022.
Kategorija:
  • mountain-morning2

Pođi s nama! Vrijeme došašća nam tiho otvara vrata najradosnijeg i najljepšeg kršćanskog blagdana Božića. Toplina i radost, mir i nada kao  nježan zvuk zvona odjekuju ulicama gradova i sela te stazama ljudskih srdaca. Došašće nam kroz četiri nedjelje priprave najprije šapuće, a onda kliče i  navješta dolazak Mesije – Spasitelja, Isusa Krista. Adventski i božićni sajam u Mariazellu spada među najpoznatije u Austriji.

 

Program počinje adventski,  na zornici u 6,00 u crkvi u  DONJOJ STUBICI. Polazak autobusa nakon mise u 6,30 ispred župne crkve. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do  gradića Mariazell u kojem se nalazi najvažnije austrijsko svetište, posvećeno Mariji, Isusovoj majci. Povijest svetišta započinje davne 1157. kada benediktinski opat  šalje benediktinca Magnusa voditi pastoralnu brigu za tamošnje stanovnike. On je sa sobom ponio drveni kip Blažene Djevice Marije i smjestio ga u čeliju ili sobu, na njemačkom jeziku – zell. S vremenom su se tu dogodila velika čudesa vezana uz pomoć BDM i tako se prostor oko kipa uređuje, a raste i crkva koja je danas velika, predivna bazilika sa srcem – čelijom oko Gospina kipa. Mnogi okolni narodi, između kojih i Hrvati već stoljećima hodočaste u ovo svetište. Godišnje oko 1,5 milijuna hodočasnika dođe u ovo svetište.  Po dolasku slijedi razgled bazilike, križni put i slobodno vrijeme za molitvu u svetištu. Slobodno vrijeme za objed na sajmu, osobni razgled adventskog sajma s velikim adventskim vijencem.

U popodnevnim satima polazak prema domovini. Povratak kući u kasnim večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI: 290 kn (38,48 eura)

Način plaćanja: na žiro račun agencije općom uplatnicom ili internet bankarstvom. IBAN: HR2023600001102370963

Cijena uključuje:prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, stručnog pratitelja na putu te ostalo kako je navedeno u programu, organizacija i vodstvo, jamčevina. Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje. Kalkulacija je rađena na bazi 30 putnika.

Svi putnici mogu zatražiti i dobiti na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju u EU vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu. Toplo preporučamo.

Putujte sa Smislom!

 

 

 

 

Cijena:kn290,00

Rezervirajte putovanje

 Broj putovanja  × kn290,00
Ukupno = kn290,00