Hodočašće u Svetišta Italije 08.-12. 03. 2023.

Kod: GBDFVD
08.-12. 03. 2023.
Kategorija:
  • 20200919_064028
  • mountain-morning2

Na svakom koraku ljepota: zemlje, svetosti, svetišta i građevina. U nekoliko koraka obilna okrepa i obnova duše i tijela. Pođite s nama i obogatite svoj život lijepim putovanjem. Putujte sa Smislom…

  1. DAN: ZAGREB – LORETO, 08. 03., srijeda

Polazak ispred crkve u Vukomercu u 22,00. Vožnja kroz  Hrvatsku, Sloveniju i Italiju u smjeru  Loreta, s pauzama na putu.

  1. DAN: LORETO – SAN GIOVANNI ROTONDO, 09. 03., četvrtak

Po dolasku u  u Loreto razgled povijesnog središta i veličanstvene bazilike sagrađene nad loretskom kućicom. Što je  Marija Bistrica za Hrvatsku, Lurd za Francusku, to je Loreto za Italiju. U velikoj bazilici nalazi se predivna, skromna kućica iz Nazareta u kojoj je rođena i živjela Blažena Djevica Marija. Kameni plašt s reljefima iz Biblije, s vanjske strane nazaretske kućice, radili su najveći renesansni umjetnici Italije. Predaja nam govori o čudesnom prijenosu iz Galileje, najprije na Trsat, a potom u Loreto. Molitva u tišini nazaretske kućice. Sveta misa.  Nakon razgleda bazilike i kućice slobodno za kavu i ručak. Nastavak putovanja do svetišta Božjeg Lica u Manoppellu. Razgled ovog divnog svetišta  Isusovog lica. Smještaj u hodočasnički dom ili hotel u Manoppellu ili okolici. Večera.  Noćenje.

  1. DAN: SAN GIOVANNI ROTONDO – MONTE SAN ANGELO, 10. 03., petak

Doručak. Vožnja prema San Giovanni Rotondu. Po dolasku slijedi razgled svetišta i samostana u kojem je živio i djelovao sv. Padre Pio. Posjetit ćemo staru crkvu Santa Maria delle Grazie u kojoj je sv. Padre Pio godinama ispovijedao i slavio euharistiju. Do nje je dograđena veća bazilika započeta  s gradnjom nakon što je prvotna crkva zbog mnoštva hodočasnika postala premala.  Obilazeći samostan u kojem je živio prisjećati ćemo se njegova života, kušnji koje je proživio  i njegova djelovanja. Bog je na čudesan način djelovao u životu sv. Padre Pia. U novoj bazilici, u kripti, nalazi se stakleni sarkofag s tijelom sv. Padre Pia. Molitva pred njegovim tijelom.  Odlazak do obližnjeg Monte Sant’ Angela, jednog od velikih hodočaničkih odredišta iz srednjeg vijeka koje je prema tradiciji posvetio sv. Mihael arkanđeo.  Razgled. Povratak u San Giovanni Rotondo. Večera. Noćenje.

  1. DAN: SAN GIOVANNI ROTONDO – BARI – LUCERA, 11. 03., subota

Doručak. Vožnja prema Bariju, gradu svetog Nikole. Razgled bazilike gdje se čuva njegovo tijelo. Slobodno vrijeme za osobne razglede i odmor u povijesnom središtu .Nastavak putovanja prema Luceri gdje se nalazi naš blaženik Augustin Kažotić. Razgled crkve i molitva pred njegovim tijelom. Sveta misa. Povratak u San Giovanni Rotondo. Slobodno vrijeme za duhovni sadržaj. Večera. Noćenje.

ROTONDO – LANCIANO – ZAGREB 12. 03., nedjelja

Doručak. Vožnja do Lanciana u kojem se čuvaju relikvije tijela i krvi Kristove, još od  8. stoljeća. Ovo je najstarije euharistijsko čudo u Katoličkoj Crkvi. Razgled svetišta i relikvija Isusova tijela i krvi. Sveta misa. Nastavak putovanja prema domovini Hrvatskoj. Dolazak u ranim noćnim satima idućeg dana.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 2400 kuna (318,53 eura)

Način plaćanja: internet bankarstvom ili općom uplatnicom, na žiro račun agencije, IBAN: HR2023600001102370963   Model: HR 00   Poziv na broj: 08-03-2023    Opis plaćanja:  Ime i prezime punika, Svetišta Italije 8.-12.3. 2023.

Kalkulacija je rađena na 40 putnika.

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz  turističkim autobusom na navedenim relacijama, stručnog pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu ili hodočasničkom domu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona (doručak, večera, noćenje: sve sobe s vlastitom kupaonom i WC – om), sve razglede prema programu, troškove organizacije i provedbe putovanja, jamčevinu.

Cijena ne uključuje: Ono što nije navedeno pod uključuje, piće uz večere. Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu. Svim putnicima preporučamo nadoplatu putno zdravstvenog osiguranja.

 

Cijena:318,53 (2.400,00 kn)

Rezervirajte putovanje

 Broj putovanja  × 318,53
Ukupno = 318,53