Hodočašće u Svetišta Italije 29.11.-3.12. 2023.

Kod: GBDFVD
29.11.-3.12. 2023.
Kategorija:
  • 20200919_064028
  • mountain-morning2
  1. DAN: ZABOK – ZAGREB – ASIZ, 29. 11., srijeda

Polazak iz Zaboka s dogovorenog mjesta u 22,00, iz Zagreba u 22,50, a s Vrata Jadrana u 01,15. Vožnja kroz  Hrvatsku, Sloveniju i Italiju u smjeru  Asiza, s pauzama na putu.

  1. DAN: ASIZ, 30.11 ., četvrtak

Po dolasku  u podnožje Asiza, grada sv. Franje slijedi razgled bazilike Santa Maria degli Angeli, veličanstvene bazilike u čijem se srcu nalazi  kapelica Porciunkula – simbol Božjeg milosrđa i praštanja. Svojim nas izgledom vraća kroz stoljeća i budi u nama ljepotu svega što se ovdje događalo. To mjesto bilo je najdraže mjesto sv. Franje i njegove subraće. Produžujmo do Asiza.odakle u ambijentu maslinika puca predivan pogled na pokrajinu Umbriju. Grad je na Unescovom popisu, cijeli u boji rozo bijelog kamena i može oduševit svakoga. Posjet bazilike sv. Klare i njenog groba. Nastavak kroz gradski centar prema Bazilici Sv. Franje.  Ona je sagrađena na nekoliko razina i jedna je od najposjećenijih bazilika na svijetu. Posjet grobu sv. Franje, donjoj i gornjoj bazilici. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Cascie. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: CASCIA – SAN GIOVANNI ROTONDO, 1.12., petak

Doručak. Sveta misa. Razdgled bazilike sv. Rite, gdje je  grob i svetište svetice „nemogućih stvari“. Posjet prekrasno ukrašene bazilike u kojoj se čuva njezino  neraspadnuto tijelo. Vrijeme za molitvu, meditaciju… Nastavljamo put  prama San Giovanni Rotondu. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: SAN GIOVANNI ROTONDO – MONTE SANT ANGELO, 2.12., subota

Doručak. Sveta misa. Razgled svetišta i samostana u kojem je živio i djelovao sv. Padre Pio. Posjetit ćemo staru Crkvu Santa Maria delle Grazie u kojoj je sv. Padre Pio godinama ispovijedao i slavio euharistiju. Do nje je dograđena veća bazilika, započeta  s gradnjom nakon što je prvotna crkva zbog mnoštva hodočasnika postala premala.  Obilazeći samostan u kojem je živio prisjećati ćemo se njegova života, kušnji koje je proživio  i njegova djelovanja. Bog je na čudesan način djelovao u životu sv. Padre Pia. U novoj Bazilici svetog Padre Pia, u kripti, prekrasno ukrašnoj, nalazi se stakleni sarkofag s tijelom sv. Padre Pia.   Odlazak do obližnjeg Monte Sant’ Angela, jednog od velikih hodočaničkih odredišta iz srednjeg vijeka koje je prema tradiciji posvetio sv. Mihael arkanđeo.  Razgled. Povratak u San Giovanni Rotondo i slobodno popodne za meditaciju, molitvu, duhovni program u ovom velikom svetištu. Večera. Noćenje.

  1. DAN: SAN GIOVANNI ROTONDO – LANCIANO – LORETO – ZAGREB – ZABOK, 3.12., nedjelja

Rana Sveta misa. Doručak. Vožnja do Lanciana, mjesta najstarijeg euharistijskog čuda. Kratki posjet. Vožnja prema Loretu. Po dolasku razgled povijesnog središta i veličanstvene bazilike sagrađene nad loretskom kućicom. Što je  Marija Bistrica za Hrvatsku, Lurd za Francusku, to je Loreto za Italiju, ali je značenje i šire. U velikoj bazilici nalazi se predivna, skromna kućica iz Nazareta u kojoj je rođena i živjela Blažena Djevica Marija. Kameni plašt s reljefima iz Biblije, s vanjske strane nazaretske kućice radili su najveći renesansni umjetnici Italije. Predaja nam govori o čudesnom prijenosu iz Galileje, najprije na Trsat, a potom u Loreto. Molitva u tišini nazaretske kućice.  Nakon razgleda bazilike i kućice slobodno za kavu i ručak. Nastavak putovanja prema domovini.  Dolazak u kasnim noćnim satima.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 360 eur (2712,42 kn)

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 75 eura. Kalkulacija je rađena na 35 putnika.

Kod sklapanja ugovora treba uplatiti 150 eura akontacije, a ostatak najkasnije do 10. 11. 2023.

 

Način plaćanja: jednokratno ili obročno, int. bankarstvom ili općom uplatnicom, na žiro račun agencije, IBAN: HR2023600001102370963 Model: HR00 Poziv na broj: 29-11-2023 Opis plaćanja:  Ime i prezime putnika, Svetišta Italije 29.11.-3.12. 2023..

Cijena uključuje: prijevoz kvalitetnim autobusom, stručnog pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu ili hodočasničkom domu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona (doručak, večera, noćenje: sve sobe s vlastitom kupaonom i WC – om), sve razglede prema programu, troškove organizacije i provedbe putovanja, jamčevinu.

Cijena ne uključuje: Ono što nije navedeno pod uključuje, piće uz večere.

Svetišta Italije 29.11.-3.12. 2023.

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu. Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

 

Cijena:360,00 (2.712,00 kn)

Rezervirajte putovanje

 Broj putovanja  × 360,00
Ukupno = 360,00