Hodočašće u Svetišta Španjolske, Barcelonu, Madrid

Code: GBDFVD
07-12. lipnja 2022.
Category:

 

 1. DAN: ZAGREB – BARCELONA, utorak, 7.6.

Okupljanje grupe u  zračnoj luci dr. Franjo Tuđman – Zagreb,  u 13, 15. Postupak prijave putovanja i let za Barcelonu OU 374.  Polazak aviona očekuje se u 15, 20, a dolazak u Barcelonu predviđen je za 17, 30. Po dolasku slijede carinske formalnosti i večernji razgled Barcelone. Najprije ćemo napraviti panoramski razgled Barcelone autobusom. Šetnja po slavnoj šetnici Rambli i slobodno vrijeme za večeru.  Smještaj u hotel. Noćenje.

 1. DAN: BARCELONA – MONTSERRAT, srijeda, 8.6.

Doručak. Jutarnja šetnja kroz povijesnu jezgru te posjet gotičke četvrti u kojoj se nalazi i katedrala SVETOG KRIŽA I EULALIJE. Nastavak vožnje po aveniji Diagonal  do predivne crkve SAGRADA FAMIGLIA u koju ćemo ući i razgledati je i iznutra. Ova je crkva remek djelo katalonskog graditelja Gaudia, koji joj je posvetio život. Građena je tehnikom kojom nije građena ni jedna druga crkva prije nje. Nakon Gaudijeve smrti drugi graditelji nastavili su  tamo gdje je stao te su dali i svoj specifični doprinos.  Sagrada Familia se još uvijek gradi. Samo zbog nje vrijedili bi doći u Barcelonu i vidjeti ovo čudo graditeljstva i simbolike. Izvana ćemo još vidjeti prekrasnu CASA MILlU, kuću koju je  također projektirao Gaudi.

Nastavljamo put prema najpoznatijem i najvažnijem hodočasničkom odredištu Katalonije, Montserratu. Smještaj u hodočasnički dom na Montserratu  ili u okolici. Večera. Noćenje.

 1. DAN: MONTSERRAT – ZARAGOZA – MADRID, četvrtak, 9.6.

Doručak. U predivnoj prirodi, u planini, smjestio se Montserrat, najvažnije katalonsko svetišta s poznatim kipom Crne  Gospe, La Morenetom. Dugačka povijest i predaja ovog pričaju nam priču o čudesno pronađenom kipu Majke Božje.  Redovnice su bile prve čuvarice svetišta. Njih su kasnije naslijedili monasi benediktinci koji su stoljećima ovdje molili, pisali, učili. Ovo mjesto molitve i rada, poznato  je i po svojoj školi u kojoj se poučavalo od ranog srednjeg vijeka. I danas, kao i nekad ovdje se njegovala glazba te je još glasovit dječji zbor iz Montserrata. Nakon razgleda i slobodnog vremena nastavak vožnje prema Zaragozi.  Grad Zaragoza ima oko 700 000 stanovnika. Smjestio se na rijeci Ebro između Madrida i Barcelone. Odlazak do najljepšeg trga Zaragoze Plaza Nuestra Senora del PilarNuestra Senora del Pilar ime je i  barokne bazilike koja je kroz stoljeća, od malene crkvice narasla do crkve monumentalnih razmjera. Posjet. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 1. DAN: AVILA – MADRID – petak, 10.6.

Doručak. Vožnja prema Avili. Avila je rodni grad velike svetice iz 16. st., svete Terezije Avilske. Avila se smjestila na 1130 metara nadmorske visine. Poznata je po najočuvanijim obrambenim zidinama u Španjolskoj. Oko 2,5 km zidina djeljuju zaista impozantno. Razgled povijesne jezgre. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do glavnog grada Španjolske – Madrida.  Slijedi panoramski razgled grada u kojem ćemo iz autobusa vidjeti  Prado, najpoznatiji španjolski muzej.   Posjet dva najpoznatija trga Madrida: Plaza del Sol i Plaza Mayor.  Smještaj u hotel. Večera. Noćenje

 1. DAN: TOLEDO – VALENCIA – subota, 11.6.

Doručak. Vožnja do Toleda, stoljetnog središta crkvenog života Španjolske. Toledo je u jednom razdoblju bio i prijestolnica Španjolske. Smjestio se na brežuljku iznad rijeke Tajo i oduševljava svojim uskim kamenim ulicama, a posebno katedralom koju ćemo posjetiti.  Slobodno vrijeme za kavu i ručak. Nastavljamo vožnju prema Valenciji. Po dolasku razgled trga PLAZA DE LA REINA I KATEDRALE te šetnja kroz povjesni centar. Slodno vrijeme. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 1. DAN: VALENCIA – BARCELONA – nedjelja, 12.6.

Doručak. Kratki dodatni razgled Valencije i slobodno jutro za kavu. Vožnja prema Barceloni uz potrebna zaustavljanja na putu. Po dolasku u Barcelonu odlazak do aerodroma te prijava za let prema Zagrebu. Prema rasporedu let OU 375 trebao bi započeti u 18,20, a dolazak u Zagreb se očekuje u 20,20.

CIJENA PO OSOBI: 6500 kn

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU  1200 kn

 

Način plaćanja: NA IBAN RAČUN AGENCIJE, internet bankarstvom ili općom uplatnicom.

KOD UPISA JE POTREBNO  UPALATITI DEPOZIT ZA AVIONSKU KARTU U IZNOSU OD 2000 KN, a preostali iznos odjednom ili na rate po dogovoru. Ukupni iznos treba uplatiti najkasnije do 10.05. 2022.

 Cijena uključuje:.

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Croatia airlines na navedenim relacijama I SVE ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
 • autobus u Španjolskoj za sve navedene destinacije
 • hotelski smještaj u dobrim hotelima 2/3 * na bazi 4 polupansiona (doručak, večera, noćenje)  i 1 noćenja s doručkom (prva večer u gradu)
 • stručnog pratitelja tijekom putovanja, sve ostalo kako je navedeno u programu,
 • organizacija i vodstvo, jamčevinu.

Cijena ne uključuje: ulaznicu za SAGRADU FAMILIU (cca 30 eura). Ono što će netko u slobodno vrijeme htjeti posjetiti.

Aranžman je izrađen  na bazi 15 putnika te agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana do 5%  u slučaju velike promjene kalkulativnih elemenata.

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

Putujte sa Smislom !

Price:kn6.500,00

Book the tour

 Number ticket  × kn6.500,00
Total = kn6.500,00

Or

  Popunite obrazac u nastavku da nam kažete ono što tražite