Hodočašće u Svetu zemlju 17.-24. 10. 2023.

Kod: FGVSAH
17.-24. 10. 2023.
Kategorija:
  • Jerusalem-Western-wall-and-Dome-of-the-rock
  • top-heading-shop

17.-24.10.2023. Program Sv. Zemlja

Ugovor PDF Sveta zemlja

Doći u Svetu Zemlju vraćanje je korijenima, upoznavanje vlastitog identiteta. U ambijentu Svete Zemlje hodočasnik još više zavoli Spasitelja Isusa Krista i lakše razumije njegove riječi i djela zapisana u evanđeljima. Tko je bio u Svetoj Zemlji „drugačije“ sluša Božju riječ. Pođi s nama i iskusi ljepotu i dragocjenost Svete Zemlje!

     1.DAN: utorak, 17. 10., ZAGREB – TEL AVIV – NAZARET

Okupljanje  hodočasnika u zračnoj luci  dr. Franjo Tuđman u 16,20. Vrijeme leta trebalo bi biti u 19,30, a  javiti ćemo ako bi bilo promjena . Direktni let do Tel Aviva. Slijetanje u Tel Aviv u 23,30. Nastavak vožnje autobusom visoke turističke klase do  hotela u Nazaretu. Smještaj u hotel. Noćenje. Za prvi dan uzmite si za barem sendvič  dva, jer u avionu hranu ne poslužuju, a pitanje je u koje ćemo vrijeme doći.

  1. DAN: srijeda, 18.10., NAZARET – TABOR

Doručak. Posjet bazilike Navještenja koja nas podsjeća na Marijino „da Bogu“ kojim započinje otajstvo našega otkupljenja i Isusova začeća. Sveta misa. Na ovome mjestu nalazila se Loretska kućica koja je jedno vrijeme bila na Trsatu. Razgled crkve sv. Josipa izgrađene na mjestu njegove radionice. Vožnja autobusom pa taksijima  na brdo Tabor, mjesto Isusova preobraženja Zamišljati ćemo Isusa, Petra, Ivana i Jakova u noći preobraženja. Zamisliti ćemo i mogućnost našega preobraženja. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

  1. DAN, četvrtak, 19.10. 2023.: NAZARET -TIBERIJADA – KAFARNAUM – GALILEJSKO JEZERO – KANA GALILEJSKA

Doručak. Posjet Kafarnauma u čijoj je sinagogi Isus čitao.  Obilazak kuće sv. Petra u kojoj je Isus ozdravio Petrovu punicu, a nad kojom je sada crkva.  Posjet crkvi na Gori blaženstava, gdje je Isus izrekao bit evanđelja, Božji san o čovjeku… odlazak do Tabghe – crkve čudesnog umnažanja kruha i ribe. Crkva Petrova primata – Mensa Christi tu je na obali jezera Isus učenicima pripremio doručak, a to bijaše već treći put što im se Isus očitovao nakon uskrsnuća (Iv 21,14). Slijedi vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Na povratku posjet Kani Galilejskoj, gdje je Isus učinio prvo znamenje i objavio svoju slavu (Iv 2,11). Oni koji žele mogu u tamošnjoj franjevačkoj kapelici obnoviti bračne zavjete. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

  1. DAN – petak, 20. 10. 2023.: NAZARET – HAIFA – CEZAREJA MARITIMA – JERUZALEM

Doručak. Nastavak posjeta Nazaretu, a zatim odlazak do Haife, lučkog grada na sjeveru Izraela. Turistički obilazak grada, posjet brdu Karmel na kojem je djelovao prorok Ilija, Ilijinoj špilji u crkvi Gospe karmelske te samostana Stella Maris (ukoliko zbog restauracije bude otvoreno.  Prolazak pored Cesareje Primorske ( Maritime) gdje se nalaze impresivni arheološki ostaci rimskog i bizantinskog grada, nekad glavnog grada rimske provincije. Vožnja do Jeruzalema. Smještaj u hotelu. Večera i noćenje.

  1. DAN – subota, 21.10. 2023.: BETLEHEM – JERUZALEM – EIN KAREM

Doručak. Vožnja do Betlehema. Razgled Betlehema, grada Isusovog rođenja. Slijedi razgled: crkva sv. Katarine, Špilja sv. Jeronima, mjesto koje nas podsjeća na prvi prijevod Biblije na latinski jezik (Vulgata).  Mliječna spilja. Pastirska polja na kojima se prisjećamo pastira kojima su se ukazali anđeli i objavili im Isusovo rođenje. Poslije podne Ein Karem, mjesto rođenja Ivana Krstitelja te crkva susreta Marije i Elizabete. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6.DAN – nedjelja, 22.10. 2023. MASLINSKA GORA – MRTVO MORE – JERIHON

Doručak. Odlazak na Maslinsku goru – mjesto Isusove  smrtne tjeskobe. Slijedi razgled: Crkva Oče naš, kapela Uzašašća, Crkva Dominus Flevit – Isusov plač nad Jeruzalemom, Getsemanski vrt s Bazilikom Muke Gospodinove gdje ćemo se prisjetiti Isusove smrtne muke. Odlazak na Mrtvo more (najniža točka na zemlji, oko 400 m ispod razine mora; koncentracija soli i minerala iznosi 30%.) Nakon kupanja u Mrtvom moru posjet Jerihona, najstarijeg gradu na svijetu. Posjet rijeci Jordan, mjestu Isusova krštenja. Na povratku ćemo vidjeti brdo Iskušenja. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

  1. DAN – ponedjeljak, 23.10. 2023. BETLEHEM – JERUZALEM – SIONSKA GORA

Doručak. Vožnja do Jeruzalema, ulazak u Stari grad. Posjet crkvi sv. Ane. Dolazak na Via Dolorosa (Križni put). Kroz stari grad ćemo proći križni put do Golgote. Obilazak crkve Svetog groba. Posjet  zapadnog zida „Zida plača“, najsvetijeg mjesta za Židove. Odlazak na Sionsku goru: obilazak crkve Marijina usnuća, dvorane Posljednje večere te crkve sv. Petar od pijetlova pjeva gdje je Petar tri puta zatajio Isusa. Večera i noćenje.

  1. DAN – utorak, 24.10. 2023. BETLEHEM – ZAGRAB

Doručak. Odlazak do zračne luke Ben Gurion (ondje prema lokalnim propisima moramo biti tri sata prije polijetanja zrakoplova). Polijetanje iz Tel Aviva  očekuje se u 16,40, a  dolazak u zračnu luku u Zagrebu u 19,05.U slučaju bilo kakvih promjena najhitnije ćemo vas obavijestiti.

 

Cijena: 1600 $ američkih dolara po osobi

uključena četiri dodatna ručka, slušalice

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 300 USD dolara

NEMA NIKAKVIH DRUGIH NADOPLATA!

 

Način plaćanja: : internet bankarstvom ili općom uplatnicom, na žiro račun agencije, IBAN: HR2023600001102370963   Model: HR 00   Poziv na broj: 17-10-2023    Opis plaćanja:  Ime i prezime punika, Sveta zemlja 17.-24. 10. 2023., odjednom ili u više rata rata. Prva rata 300 eura za akontaciju uplaćuje se pri upisu, a ostatak na rate Posljednja rata obračunat će se tako da ukupno plaćanje bude u protuvrijednosti 1600 USD po prodajnom tečaju zagrebačke banke na dan zadnje uplate. Za uplatu zadnje rate obavezno kontaktirati  agenciju radi izračuna rate. Ukupno plaćanje treba biti završeno do 01.09.2023.

17.-24.10.2023. Program Sv. ZemljaCijena uključuje:                              
Avio kartu na liniji ZGB-TLV-ZGB avio kompanijom Sun Dor, aerodromske pristojbe, 7 noćenja (6 polupansiona i 1 noćenje s doručkom) u dvokrevetnim sobama + 4 ručka, u hotelima Sisters of Nazareth te Maronite Jerusalem (Convent) ili slično, sve transfere prema predloženom programu, kvalitetan klimatizirani autobus, usluge stručnog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, uobičajene napojnice vozaču i hotelima, vožnja taxijima na Goru Tabor, Kafarnaum, Tabgha, Gora Blaženstva, vožnja Galilejskim jezerom, ulaznicu na organiziranu plažu sa svlačionicama i tuševima na Mrtvom moru,  Crkva Oče naš, Kapela Uzašašća, Bethesda, St. Anna Crkva in Galicantu, svi potrebni parkinzi, jamčevinu, osnovno putno-zdravstveno osiguranje.

Cijena ne uključuje: Sve što nije izričito navedeno pod uključuje, piće uz ručkove i večere.

Kalkulacija je rađena na bazi 45 putnika.  U slučaju velike promjene kalkulativnih elemenata (benzin, pristojbe, zbog dužeg vremena do putovanja) cijena se može  povećati, maksimalno do 5%).

PUTNA PRTLJAGA: Svatko može nositi kofer do 20 kg i ručnu prtljagu do 7 kg. Veće kofere se predaje na šalteru i oni idu u prtljažnik, a manju, ručnu prtljagu uzima se u zrakoplov. U ručnoj prtljazi ne smije biti kozmetike, tekućine i oštrih predmeta (nožići škarice itd..) U kofere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju. Uvijek čuvajte osobne stvari, posebno dokumente i novac. Najbolje je imati malu torbicu oko vrata te krupniji novac i dokumente čuvati u njoj. Iako se može čuti o problemima i sukobima u Izraelu ne treba biti prestrašen. Mi posjećujemo sigurne destinacije, a svima koje ćemo susretati u interesu je da hodočasnici i turisti budu sigurni. Što se tiče valute najbolje je koristiti američki dolar, po mogućnosti ga razmijeniti u manje novčanice i nešto sitniša za toalet. U programu je predviđeno kupanje u Mrtvom moru i osim u iznimnoj situaciji to će biti moguće. Ponijeti kupaći kostim, ručnik, prikladnu odjeću.. Uzmite sa sobom slojevitu odjeću i za svaki slučaj kabanicu za kišu, kišobran, jaknu. Sav sadržaj programa će se realizirati, ali je u nekim situacijama moguća promjena redosljeda radi boljeg ispunjenja programa.

VAŽNO!:

1) Za putovanje je potrebna važeća putovnica koja treba vrijediti  još barem 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju (početni dan putovanja). TO TREBA PROVJERITI!

2) IME I PREZIME PUTNIKA KOD POPUNJAVANJA UGOVORA I PREDBILJEŽBI ZA PUTOVANJE POTREBNO JE NAVESTI TOČNO KAKO PIŠE U PUTOVNICI! (kako ne bi došlo do izdavanja avio karata na krivo ime, te zbog toga nemogućnosti ulaska u avion).