Hodočašće u Svetu Zemlju

Code: FGVSAH
16.-23. listopada 2019.
Category:
  • top-heading-shop

Hodočašće u Svetu Zemlju za nas kršćane je neusporedivo. Koračati mjestima Isusova djetinjstva, dodirivati zemlju koju je on dirao i volio, gledati „njegovim očima“ nebo koje je on gledao… Doći u Svetu Zemlju za nas je vraćanje korijenima, upoznavanje vlastitog identiteta. U ambijentu Svete Zemlje hodočasnik još više zavoli svog Spasitelja Isusa Krista i lakše razumije i doživi njegove riječi i djela zapisana u evanđeljima. Tko je bio u Svetoj Zemlji „drugačije“ sluša Božju riječ.

1.DAN: srijeda, 16.10., ZAGREB – TEL AVIV – BETLEHEM

Okupljanje hodočasnika u zračnoj luci dr. Franjo Tuđman oko 17,15 sati. Slijede formalnosti provjere putnika i razgovor s putnicima. Avion kompanije Sun Dor prevest će nas do TEL AVIVA. Vrijeme polaska predviđeno je za 20,15. Let do zračne luke u Tel Avivu. U Tel Aviv trebali bi doći oko 00,30 po lokalnom vremenu. Slijede carinske formalnosti te prijevoz autobusom do Betlehema. Smještaj u Bethlehem hotel. Noćenje. Ponijeti si sendviče za prvi dan jer stižemo prekasno za večeru, a u avionu poslužuju samo piće.

2. DAN: četvrtak, 17.10. BETLEHEM – PASTIRSKA POLJA – EIN KAREM – BETLEHEM

„POHODI I OTKUPI BOG NAROD SVOJ“

Doručak oko 8,30. Razgled Betlehema, grada Isusovog rođenja. Slijedi razgled: crkva sv. Katarine, Špilja sv. Jeronima,  Mliječna spilja. Sveta misa u crkvi Isusova rođenja u 11,00 sati. Pastirska polja. Ručak u Betlehemu. Poslije podne Ein Karem, mjesto rođenja Ivana Krstitelja. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.DAN: petak, 18.10. JERUZALEM

„ETO NOGE NAM VEĆ STOJE NA VRATIMA TVOJIM, JERUZALEME“

Doručak. Odlazak na Maslinsku goru – mjesto Isusove  smrtne tjeskobe. Slijedi razgled: Kapela Uzašašća, samostan i crkva Oče naš, crkva Dominus Flevit – Isusov plač nad Jeruzalemom, Getsemanski vrt s bazilikom Muke Gospodinove. Sveta misa. Ručak u Notre Dame centru. Šetnja četvrtima Jeruzalema. Cardo, Hurva, Zid plača -zapadni zid (svi muškarci trebaju kapu ili šešir). Slobodno vrijeme i povratak prema Maslinskome vrtu. Bethesda. Pećina izdaje. Crkva Uznesenja Marijina (Crkva Marijina Groba). Panoramski obilazak novih dijelova Jeruzalema. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN: subota, 19.10. JERUZALEM – SION

 „BDIJTE I MOLITE DA NE PADNETE U NAPAST“

Doručak. Odlazak do Jeruzalema. Razgled Sionske gore, Dvorane posljednje večere, Davidova groba, Sveta misa. Crkva usnuća Marijina – Dormition, Crkva in Gallicantu – mjesto gdje je Petar zatajio Isusa. Ručak u Notre Dame centru. Povratak u stari Jeruzalem na Via Dolorosa gdje ćemo moliti Križni put hodajući putem kojim je prošao Isus.  Ulazak u baziliku Isusova Groba. Kalavarija, Ploča pomazanja, Isusov grob. Vrijeme za sabranu molitvu. Sveta ura u Bazilici agonije u 20,00.. Kasnija (hladna) večera…

5. DAN: nedjelja, 20.10. JERIHON – MASADA – MRTVO MORE – QUMRAN

„IDI PA I TI ČINI TAKO“

Doručak. Vožnja do Jerihona. Sveta misa. Vožnja do Masade, veličanstvenog Herodovog zdanja usred pustinje i posljednjeg židovskog utočišta za vrijeme ustanka. Posjet Qumranu, mjestu poznate zajednice Esena. Neki su smatrali da je Ivan Krstitelj pripadao njihovom krugu. Obilazak arheoloških ostataka i špilje u kojoj su pronađeni svitci. Ručak. Nastavljamo do Mrtvog mora (30% soli , oko 400 metara ispod razine mora). Kupanje u Mrtvom moru. Povratak prema Betlehemu. Večera. Noćenje.

6. DAN: ponedjeljak, 21.10. TABOR – NAZARET

 „I RIJEČ TIJELOM POSTADE I NASTANI SE MEĐU NAMA“

Doručak. Nakon doručka uzimanje stvari i vožnja prema Taboru i  Nazaretu, grada gdje je Isus živio. Po dolasku podno Tabora slijedi uspon taksijima na brdo Preobraženja – Tabor. Zamišljat ćemo Isusa, Petra, Ivana i Jakova koji su u noći Preobraženja posjetili ovu goru. Razmišljat ćemo o Isusovom, ali i o mogućnosti našeg preobraženja. Nastavak putovanja do Nazareta. Po dolasku posjet bazilici Navještenja, Crkvi sv. Josipa i Crkvi Marijina Izvora. Sveta misa. Ručak u Nazaretu . Smještaj u hotel St. Gabriel. Večera. Noćenje.

7. DAN: utorak, 22.10. GORA BLAŽENSTAVA – TABGHA – KAFARNAUM – KANA

„BIT ĆETE MI SVJEDOCI SVE DO KRAJA ZEMLJE“

Doručak. Vožnja do Gore Blaženstava gdje je Isus na sažeti način izrekao bit Evanđelja. Na prekrasnom brežuljku u crkvi na gori Blaženstava slavit ćemo Svetu misu. Vožnja Galilejskim jezerom i prisjećanje na oluju koju je Isus smirio. U crkvi Petrova primata sjetit ćemo se Isusovih riječi:”Ti si Petar stijena, i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju…”, Odlazak do Tabghe gdje je  Isus čudesno umnožio kruh i ribe i nahranio pet tisuća ljudi. Otići ćemo  i do Kafarnauma gdje je Isus išao u sinagogu i u njoj čitao. Na mjestu gdje je sada crkva, u Isusovo vrijeme bila je Petrova kuća. Tu je Isus zalazio, naučavao, ozdravio Petrovu punicu. Ručak. Put nas zatim vodi do mjesta Yardenit. Obnova krsnog obećanja. Nastavljamo vožnju do Kane Galilejske u Crkvu Svadbe gdje će bračni parovi moći obnoviti bračne zavjete. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. DAN: srijeda, 23.10. NAZARET – HAIFA – TEL AVIV – ZAGREB

 „HVALITE GOSPODINA SVI PUCI, SLAVITE GA SVI NARODI“

 Doručak. Napuštanje hotela u Nazaretu. Odlazak do Haife trećeg grada po veličini u Izraelu, Brdo Karmel (Ilija), Crkva Gospe Karmelske. Razgled Stele Maris i Ilijine špilje. Sveta  misa. Kratki posjet Bahajskim vrtovima. Uzduž obale Sredozemnog mora, prolazimo panoramski kroz Tel Aviv i dolazimo u Jaffu. Crkva Sv. Petra. Transfer na aerodrom Ben Gurion gdje moramo biti u 13,30 . Povratni let za Zagreb predviđen je u 16,30, a dolazak u Zagreb očekuje se u 19,15 po lokalnom vremenu.

Cijena: 1390 $ (američkih dolara) po osobi,

uključeno šest dodatnih ručkova, slušalice, Masada

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 235 USD dolara

NEMA NIKAKVIH DRUGIH NADOPLATA!

Način plaćanja: odjednom ili u nekoliko rata, a najviše u 6 rata. Pet rata po 1510 kn a ostatak do mjesec dana prije puta, posljednja rata obračunat će se tako da ukupno plaćanje bude u protuvrijednosti 1390 USD po prodajnom tečaju zagrebačke banke na dan zadnje uplate. Za uplatu zadnje rate obavezno kontaktirati  agenciju radi izračuna rate. Ukupno plaćanje treba biti završeno do 20.09.2019. Prva rata za akontaciju uplaćuje se odmah po upisu za putovanje.

Cijena uključuje:                              
Avio kartu na liniji ZGB-TLV-ZGB avio kompanijom Sun Dor, aerodromske pristojbe, 7 noćenja (6 polupansiona i 1 noćenje s doručkom) u dvokrevetnim sobama + 6 ručkova, 5 noćenja u Betlehem hotelu u  Bethelhemu i 2 noćenja u hotelu St. Gabriel u Nazaretu, sve transfere prema predloženom programu, kvalitetan klimatizirani autobus, usluge stručnog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, uobičajene napojnice vozaču i hotelima, vožnja taxijima na Goru Tabor, Kafarnaum, Tabgha, Gora Blaženstva, vožnja Galilejskim jezerom, ulaznicu na organiziranu plažu sa svlačionicama i tuševima na Mrtvom moru, Qumran, Crkva Oče naš, Kapela Uzašašća, BitHesda, St. Anna Crkva in Galicantu, svi potrebni parkinzi, jamčevinu, putno-zdravstveno osiguranje.

Cijena ne uključuje: Sve što nije izričito navedeno pod uključuje, piće uz ručkove i večere.

Kalkulacija je rađena na bazi 41 putnika.  U slučaju velike promjene kalkulativnih elemenata (benzin, pristojbe) cijena se može  povećati do 3%.

PUTNA PRTLJAGA: Svatko može nositi kofer do 20 kg i ručnu prtljagu do 7 kg. Veće kofere se predaje na šalteru i oni idu u prtljažnik, a manju, ručnu prtljagu uzima se u zrakoplov. U ručnoj prtljazi ne smije biti kozmetike, tekućine i oštrih predmeta (nožići škarice itd..) U kofere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju. Uvijek čuvajte osobne stvari, posebno dokumente i novac. Najbolje je imati malu torbicu oko vrata te krupniji novac i dokumente čuvati u njoj. Iako se može čuti o problemima i sukobima u Izraelu ne treba biti prestrašen. Mi posjećujemo sigurne destinacije, a svima koje ćemo susretati u interesu je da hodočasnici i turisti budu sigurni. Što se tiče valute najbolje je koristiti američki dolar, po mogućnosti ga razmijeniti u manje novčanice i nešto sitniša za toalet. U programu je predviđeno kupanje u Mrtvom moru i osim u iznimnoj situaciji to će biti moguće. Ponijeti kupaći kostim, ručnik, prikladnu odjeću.. Uzmite sa sobom slojevitu odjeću i za svaki slučaj kabanicu za kišu, kišobran, jaknu. Sav sadržaj programa će se realizirati, ali je u nekim situacijama moguća promjena redosljeda radi boljeg ispunjenja programa.

VAŽNO!:

1) Za putovanje je potrebna važeća putovnica koja treba vrijediti  još barem 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju (početni dan putovanja). TO TREBA PROVJERITI!

2) IME I PREZIME PUTNIKA KOD POPUNJAVANJA UGOVORA I PREDBILJEŽBI ZA PUTOVANJE POTREBNO JE NAVESTI TOČNO KAKO PIŠE U PUTOVNICI! (kako ne bi došlo do izdavanja avio karata na krivo ime, te zbog toga nemogućnosti ulaska u avion).

Or

Popunite obrazac u nastavku da nam kažete ono što tražite