KARANAC – VUKOVAR – OSIJEK

Code: LMJUYH
11.-12. 05. 2019.
Category:

1.DAN, subota: STUBIČKE TOPLICE – KARANAC – VUKOVAR

Polazak autobusa u 5,00 iz Stubičkih Toplica.  Vožnja autocestom u smjeru etno sela Karanac. Odlazak do vidikovca iznad Karanca. Šetnja kroz poznatu „Ulicu zaboravljenog  vremena koja je rasla kroz duge godine. Ima ukupno sedam starih ambara u kojima se nalaze lončarska, stolarska i bačvarska radionica, tkalačka radionica, brijačnica i gostionica “Pod kruškom”.  Nakon posjeta Karancu vožnja autobusom u Vukovar – grad heroj. Slijedi razgled: Trpinjska cesta, Vukovarska bolnica, Crkva sv. Filipa i Jakova, Ovčara i Spomen dom na Ovčari, Memorijalno groblje i Memorijalni centar Domovinskog rata. Vožnja do hotela u okolici. Smještaj u hotel. Večera u hotelu uz svirku tamburaša. Noćenje.

  1. DAN, nedjelja: OSIJEK – STUBIČKE TOPLICE

Doručak. Vožnja do  Osijeka, najvećeg slavonskog grada na istoku Hrvatske. Na području današnjeg Osijeka već u rimsko vrijeme postojao je   grad Mursa. U 18. stoljeću nakon oslobođenja od Turaka gradi se Tvrđa sa glavnim trgom koji se najprije zvao Vinski, a kasnije i danas Trg Presvetog Trojstva. Šetnja starim ulicama Tvrđe. Tu je i Crkva Svetog Mihaela. Nakon pauze odlazak do  konkatedrale Svetog Petra napravljene odlukom biskupa Josipa Jurja Strossmayera, jer je tadašnja župna crkva bila premala. Konkatedrala je visoka 94 metra, sagrađena u neogotičkom stilu, s tri lađe, od opeke i može primiti oko 3000 ljudi. Razgled. Nakon razgleda i pauze povratak prema Stubičkim Toplicama. 

CIJENA PO OSOBI: 600  kn

Cijena uključuje:prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, potrebne ulaznice za Muzej sjećanja Vukovarska bolnica i Spomen dom  Ovčara, ulazak u Baranjsku kuću, tamburaši uz večeru u hotelu, stručnog pratitelja na putu, te organizaciju i vodstvo, jamčevina.

Cijena ne uključuje: Sve što nije direktno navedeno pod uključuje i sve što bi putnici htjeli dodatno vidjeti. Kalkulacija je rađena na temelju 40 putnika.

 

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

 

Price:kn600,00

Book the tour

 Number ticket  × kn600,00
Total = kn600,00

Or

Popunite obrazac u nastavku da nam kažete ono što tražite