Lurd blagdan Gospe Lurdske, Svjetski dan bolesnika

Code: ERQSR
09.-12.02. 2020.
Category:
  • 2013-10-04-2502
  1. DAN: ZAGREB – FRANKFURT – BARCELONA, 09.02., nedjelja

Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman u 04,25 ujutro. Obavljanje carinskih formalnosti i priprema za let avio prijevoznika Lufthansa na letu LH1405 u smjeru Frankfurta te LH1126 iz Frankfurta za Barcelonu. Prema predviđenom rasporedu let bi trebao započeti u 06,25, a dolazak u Barcelonu očekuje se u 12,10. Pri dolasku nas čeka lokalni autobusni prijevoznik koji će nas najprje panoramski provesti kroz Barcelonu. Vožnja po aveniji Diagonal do Sagrade Familie. Razgled izvana. Izvana ćemo pogledati i Casa Millu, Gaudijevu kuću. Odlazak do Plaze Catalyuna, i gotičke četvrti u kojoj se nalazi katedrala. Molitveni posjet katedrale. Sveta misa. Šetnja po prekrasnoj Rambli.  Odlazak u hotel u Barceloni ili okolici. Večera. Noćenje.

  1. DAN: BARCELONA – MONTSERRAT – LURD, 10.02. ponedjeljak

Doručak. Vožnja prema svetištu Montserrat. U predivnoj prirodi, u planini, smjestio se Montserrat, najvažnije katalonsko svetišta s poznatim kipom Crne  Gospe, La Morenetom. Dugačka povijest i predaja ovog pričaju nam priču o čudesno pronađenom kipu Majke Božje.  Redovnica su bile prve čuvarice svetišta. Njih su kasnije naslijedili monasi benediktinci koji su stoljećima ovdje molili, pisali, učili. Ovo mjesto molitve i rada, poznato  je i po svojoj školi u kojoj se poučavalo od ranog srednjeg vijeka. I danas, kao i nekad ovdje se njegovala glazba te je još glasovit dječji zbor iz Montserrata. Nakon razgleda i slobodnog vremena nastavak vožnja prema Lurdu. Po dolasku kratki večernji razgled Lurda. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: LURD, 11.02. utorak

Doručak. Sveta misa. Lurd – mali gradić u Pirinejima postao je jedno od najvažnijih marijanskih hodočasničkih svetišta na svijetu. Tu se Blažena Djevica Marija ukazala maloj Bernardici 18 puta i dala joj važne poruke za čovječanstvo. „Pokora, pokora, pokora, molite za obraćenje grešnika“ srž je lurdske poruke. Sudjelovati ćemo na svećanoj misi koja se slavi povodom blagdana Gospe Lurdske i Svjetskog dana bolesnika. Ovoga dana napraviti ćemo malo hodočašće po Lurdu na kojem ćemo slijediti mjesta koja su bila najviše vezana uz život svete Bernardice Soubirous, sve ono važno što će u tom trenutku biti otvoreno: mlin Boly-mjesto rođenja, zatvor gdje su živjeli, bolnica u kojoj je primila prvu pričest, crkva krštenja. Ručak u hotelu. Slobodno vrijeme za mnoštvo duhovnih sadržaja, kupovinu suvenira. Križni put. Večera. Zajedničko sudjelovanje na  procesiji sa svijećama. Noćenje.

  1. DAN: LURD – BARCELONA, 12.02. srijeda

Jako rani oproštaj od svetišta. Lunch packet. Polazak  autobusom u smjeru Barcelone. Na putu ćemo kratko posjetiti jedan od najočuvanijih starih utvrđenih gradova Carcassonne. Ovaj stari  grad – utvrda, sagrađen na važnom strateškom mjestu, s dvostrukim zidinama i poviješću dugom 2500 godina pomoći će nam u mislima dočarati dugačku povijest ljudi koji su ovdje živjeli. Grad je poznat i po Katarima ili Albigenzima. Šetnja kroz grad do Katedrale sv. Nazarija i Celza. Nastavak putovanja do Barcelone.  Slijede formalnosti prijave na let avio prijevoznika Lufthanse na letu LH1129 koji će prema predviđenom rasporedu poletjeti prema Frankfurtu u 16,50, a dolazak u Zagreb očekuje se letom LH 1404 u 21,50.

Cijena:4650 kuna

Doplata za jednokrevetnu sobu  500kn. Kalkulacija je rađena na bazi 30 putnika.

Cijena uključuje: odlazni i povratni let avionom, sa svim pristojbama, prijevoz turističkim autobusom od Španjolske do Lurda i natrag tj. kako je naznačeno u programu, smještaj u dobrim hotelima ili hodočasnički smještaj u svetištima gdje boravimo u dvokrevetnim sobama (svaka soba ima tuš i toalet) na bazi 2 polupansiona (doručak, večera, noćenje), te 1 puni pansion u Lurdu. Stručnog pratitelja tijekom putovanja, sve ostalo kako je navedeno u programu, organizacija i vodstvo, jamčevina.

Cijena ne uključuje: Ulaznice za destinacije koje bi netko htio obići u slobodno vrijeme

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguuranje.

Putujte sa Smislom!

Price:kn4.650,00

Book the tour

 Number ticket  × kn4.650,00
Total = kn4.650,00

Or

Popunite obrazac u nastavku da nam kažete ono što tražite