Prag – Poljska

Code: ERQSR
01.-05. travnja 2020.
Category:
  • 20150529_140457
  • 20150529_150817

1. DAN: srijeda, 01.04., ZAGREB – PRAG

Polazak iz Zagreba  u 23,45. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju, Austriju do Češke u smjeru Praga

2. DAN: četvrtak, 02.04., PRAG

Po dolasku u Prag, glavni grad Češke slijedi razgled. Prag se smjestio na rijeci Vltavi, a poslije pada tzv. željezne zavjese 1990. počeo se razvijati u jednu od najposjećenijih destinacija na svijetu.  Njegova srednjovjekovna jezgra jedna je od najočuvanijih u Europi i predstavljena je u svim stilovima. Od 1992. stari dio Praga uvršten je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine kao divan primjer razvoja europskog grada od 11.-18. stoljeća.  Slijedi razgled kompleksa Hradčany, posjet katedrale Svetoga Vida gdje se nalazi tijelo sv. Ivana Nepomuka. Nastavljamo razgled Zlatne uličke. Nastavljamo do crkve Gospe od Pobjede gdje se nalazi čudotvorni kip Malog Praškog Isusa koji je štitio Prag tijekom Tridesetgodišnjeg rata. Slijedi Karlov most te Starogradski trg s gradskim tornjem i astronomskim satom. Slobodno vrijeme. Za one koji budu umorni mogućnost odlaska autobusom do hotela te kratki odmor(2-3 sata). Vožnja brodom po Vltavi. Večera na brodu. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje u Pragu ili okolici.

3. DAN: petak, 03.04., PRAG – WADOWICE – CZESTOHOWA

Doručak. Vožnja prema Wadowicama. Po dolasku u Wadowice, rodno mjesta pape sv. Ivana Pavla II. slijedi Sv. misa  i predah u crkvi njegova krštenja i djetinjstva.  Slobodno vrijeme za kavu i kremovky – kolač koji je papa volio kao dječak. Vožnja do Krakowa, grada na Visli. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: subota, 04.04., KRAKOW – SVETIŠTE MILOSRDNOG ISUSA

Doručak. Posjet svetištu MILOSRDNOG ISUSA u kojem je časna sestra Faustina Kowalska primila objavu o Božanskom milosrđu. Odlazak do Krakowa, prekrasnog grada na Wisli, čije je  središte na UNESCOVOM popisu mjesta svjetske baštine: dvorac Wawel, katedrala, Florinska ulica, Rynek Główny – glavni trg (najveći srednjovjekovni trg Europe) i prekrasna crkva sv. Marije. Slobodno vrijeme za odmor, kupnju suvenira, šetnju.  Mogućnost izleta u Wieliczku( uz doplatu ulaznice), a za one koji ne bi išli u Wieliczku mogućnost duljeg boravka u Krakowu gdje ćemo ih kasnije pokupiti. Vožnja do Czestohowe. Smještaj u hotel ili hodočasnički dom. Večera.  Noćenje.

5. DAN: nedjelja, 05.04., CZESTOHOWA – ZAGREB

Doručak. Cjelodnevni boravak u Czestohowi.  Sveta misa. Hodočasnički program u svetištu i razgled: kapela sa slikom Gospe iz Czestohowe (srce svetišta) Bazilika, Riznica, Arsenal. Križni put po zidinama utvrđenog svetišta. Slobodno vrijeme za ručak, osobnu molitvu, kupovinu suvenira. U kasnim popodnevnim satima polazak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Češku, Austriju, Sloveniju do Zagreba. Dolazak u ranim jutarnjim satima idućeg dana.

Cijena: 1890 kn         

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 300 kn.

Način plaćanja: na žiro račun agencije općom uplatnicom ili internet bankarstvom, karticama zagrebačke i privredne banke do 6 rata ili po dogovoru. IBAN: HR2023600001102370963

Cijena uključuje:prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama,  hodočasnički ili hotelski smještaj u Pragu ili okolici, Krakowu i  Czestohowi  na bazi 3 polupansiona, stručnog pratitelja tijekom putovanja, vožnju brodom po Vltavi, ulaznice za povijesnu jezgru – Hradčane u Pragu, vožnju brodom Vltavom s večerom na brodu, sve ostalo kako je navedeno u programu, organizacija i vodstvo, jamčevina.

Cijena ne uključuje: Ono što nije navedeno pod uključuje.

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

Putujte sa Smislom!

Price:kn1.890,00

Book the tour

 Number ticket  × kn1.890,00
Total = kn1.890,00

Or

Popunite obrazac u nastavku da nam kažete ono što tražite