Rim -SPROVOD pape Benedikta XVI. 4.-6. 1. 2023.

Kod: NBHTY
4.-6.1. 2023.
Kategorija:
  • Pogled na Trg i kupolu bazilike sv. Petra u Rimu

 

RIM SPROVOD PAPE BENEDIKTA XVI. 4. -6.1. 2023.

HODOČAŠĆE ZAHVALNOSTI

Pođi s nama u vječni grad, u koji vode svi putovi… Ovaj put hodočastimo u njega s molitvom za dušu pape Benedikta XVI. s kojim nas veže toliko uspomena. Ovaj je papa kao biskup i kardinal, u raznim službama u Crkvi, ostavio neizbrisivi trag. Njegovo duboko i široko znanje, njegova skromnost i jednostavnost, njegova dobrota i duhovnost, još će se dugo pamtiti. Papa Benedikt XVI volio je naš hrvatski narod i učinio nam mnogo dobra. Posebno nam je ostao u sjećanju kada je pohodio našu domovinu i kada je s pedeset tisuća mladih sudjelovao u divnoj, tihoj molitvi na trgu Bana Jelačića…

Ako možeš, pođi s nama. Potrebno se brzo odlučiti jer polazak je već za dva dana. Program i ugovor možete isprintat s facebooka ili sa stranice www.smisaozivota.hr . Popunjeni ugovor ćete predati u autobusu,  zbog kratkog vremena do putovanja. Obući se slojevito. Uzeti kabanicu ili kišobran, ugodnu obuću za hodanje. 

1. DAN: ZABOK – ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA , srijeda, 4. 1. 2023.

Polazak iz Zaboka u 15,00, iz Zagreba, s okretišta tramvaja u PREČKOM u u 15,45,  iz Rijeke  s Vrata Jadrana u 18,00. Noćna vožnja kvalitetnim turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju (Venecija, Padova, Bologna, Firenza)  u smjeru   Rima. Uvečer ćemo imati  duhovni sadržaj, promišljanje o mislima i životu pape Benedikta XVI.

2. DAN: RIM, četvrtak, 5.1. 2023.

Po dolasku u Rim odlazak na Trg sv. Petra. Prići ćemo koliko bude moguće bliže i sudjelovati na sprovodnim obredima pape Benedikta XVI. Po završetku sprovodnih obreda imati ćemo slobodno vrijeme za ručak. Preporučam svima da si za taj dan uzmu nekoliko sendviča i  vode, ukoliko bi bila velika gužva to će biti jako korisno. Posjet bazilike svetog Petra, mjesta gdje je grob prvog pape svetog Petra te zemni ostaci mnogih papa, u kripti koju ćemo razgledati. Razgled bazilike vrijedne divljenja zbog veličine i zbog ukrasa, a još više zbog događaja koji su ondje imali mjesto. Predivni mozaici koji nam pričaju priču o povijesti Crkve, baldahin i oltar nad grobom svetog Petra, grob svetog Ivana Pavla II…  Nakon razgleda bazilike prošetati ćemo uz slavnu rijeku Tiber pored ANĐEOSKE TVRĐAVE,  kroz Piazzu Navonu, najljepši trg Rima, Piazzu Panteon do Fontane di Trevi i Španjolskog trga. Smještaj u hotel ili hodočasnički dom. Večera. Noćenje.

 3. DAN: RIM, , 6. 1. 2023.

Doručak. Odlazak autobusom do bazilike SV. PAVLA IZVAN ZIDINA. Razgled ove predivne bazilike, gdje nas dočekuje učitelj naroda, gdje su zemni ostaci velikana i apostola vjere svetoga Pavla. Bazilika s pet lađa ostavlja bez daha. Slobodno vrijeme za molitvu. Odlazak metroom do  bazilike Svetog Ivana Lateranskog, prve crkve u kršćanstvu, majke i glave crkava Rima i svijeta,  mjesta početaka Crkve u Rimu, sve do odlaska u Avignon. Nastavljamo do bazilike Svete Marije Velike. Vidjeti ćemo predivne ranokršćanske mozaike najstarije bazilike posvećene Blaženoj Djevici Mariji, ostatke  betlehemskih jaslica. Nakon razgleda ove bazilike, našemu narodu toliko važne i drage, krenut ćemo put Hrvatske. Dolazak u ranim jutarnjim satima..

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 150 eura

Za jednokrevetnu sobu nadoplata 20 eura

Način plaćanja: na žiro račun agencije, IBAN: HR2023600001102370963 Model: HR00 Poziv na broj: 04-1-2023 Opis plaćanja:  Ime i prezime putnika, Rim – 4.-6.1. 2023.  Kalkulacija je rađena na 40 putnika.

 

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom  na navedenim relacijama, po programu, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu 2/3٭u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 polupansiona, ili u hodočasničkom domu u Rimu ili okolici, sve razglede prema programu, jamčevinu. Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ono što nije pod uključuje

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.   Putujte sa Smislom!

Cijena:150,00 (1.130,00 kn)

Rezervirajte putovanje

 Broj putovanja  × 150,00
Ukupno = 150,00