Rim i Asiz, 25.-29.08.2021.

Code: ERQSR
25.-29. 08 2021.
Category:
  • Pogled na Trg i kupolu bazilike sv. Petra u Rimu
  1. DAN: ZAGREB- ASIZ, srijeda 25.08.

Polazak iz Donje Stubice u 21,15, a iz Zagreba u 22,00. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju u smjeru  Asiza i Rima, s pauzama na putu.

  1. DAN: ASIZ, četvrtak 26.08.

Po dolasku posjet bazilike Santa Maria degli Angeli, veličanstvene bazilike u čijem se srcu nalazi  kapelica Porciunkula – simbol Božjeg milosrđa i praštanja. Svojim nas izgledom vraća kroz stoljeća i budi u nama ljepotu svega što se ovdje događalo. To mjesto bilo je najdraže mjesto sv. Franje i njegove subraće. Odlazak do Asiza, grada sv. Franje, odakle u ambijentu maslinika puca predivan pogled na pokrajinu Umbriju. Grad na Unescovom popisu, u boji rozo bijelog kamena, oduševit će svakoga. Odlazak do Crkve svetog Damjana. Razgled.  Posjet Bazilike sv. Klare i njenog groba.  Nastavak kroz gradski centar prema Bazilici svetog Franje.  Ona je sagrađena na nekoliko razina i jedna je od najposjećenijih bazilika na svijetu. Posjet grobu sv. Franje, donjoj i gornjoj bazilici. Sveta misa. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3.DAN: RIM, petak 27.08.

Rani doručak. Nastavak vožnje u smjeru Rima. Odlazak do  mjesta pogubljenja svetog Pavla, TRE FONTANE. Posjet  Kalistovih KATAKOMBI, mjesta kršćanskog okupljanja u doba progona Crkve. Sveta misa. Nastavak do bazilike SVETOG PAVLA IZVAN ZIDINA. Razgled jedne od najljepših bazilika svijeta gdje je pokopan velikan Crkve, sveti Pavao. Posjet bazilike SV. MARIJE VELIKE  i  SV. PETRA U OKOVIMA gdje počiva naš Julije Klović Croata, najslavniji minijaturist svih vremena i Michelangelov MOJSIJE. Šetnja  do KOLOSEUMA(izvana). Odlazak do Venecijanskog trga, do  OLTARA  DOMOVINE, KAPITOLIJA s kojeg se predivno pruža pogled na FORUM ROMANUM, središta života u vrijeme republike gdje ćemo vidjeti i brežuljak PALATIN na kojem je počela povijest Rima. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: RIM, subota 28.08.

Doručak. Razgled LATERANSKE BAZILIKE, SVETIH STUBA I KRSTIONICE. Odlazak na TRG SV. PETRA.  Posjet BAZILIKE SV. PETRA, KRIPTE I KUPOLE. Slobodno vrijeme. Šetnja uz slavnu rijeku  Tiber pored ANĐEOSKE TVRĐAVE. Posjet jednog od najljepših trgova Rima – NAVONE.  Produžujemo do PANTEONA, a potom  do HRVATSKO – PAPINSKOG ZAVODA SV. JERONIMA. Razgled crkve i sveta misa.  Šetnja do FONTANE DI TREVI  i ŠPANJOLSKOG TRGA. Večera u gradu (pizza ili pasta + piće)  Povratak u hotel.  Noćenje.

  1. DAN: RIM, nedjelja 29.08.

Doručak. Sveta misa. Odlazak vlakom ili metroom na Trg Svetog Petra gdje ćemo prisustvovati molitvi Angelusa ili molitve Anđeo Gospodnji s papom Franjom. Po završetku slobodno vrijeme za ručak i kratki odmor. Vožnja autobusom u smjeru Hrvatske. Dolazak u jutarnjim satima idućeg dana.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 2150,00 kn

Za jednokrevetnu sobu nadoplata 500 kn

PUTOVATI SE MOŽE osobnom iskaznicom izdanom od 2003. i nadalje, te putovnicom. Potrebno je biti cijepljen ili imati PCR test ili brzi antigenski test, neposredeno pred putovanje i po povratku ili potvrdu o ozdravljenju od covida 19.  Za to ćemo se svakako čuti sa svim putnicima uoči putovanja. Biti će potrebno ispuniti i obrazac u elektroničkom obliku. Za više informacija pogledajte na stranici Ministarstva vanjskih poslova, obavijesti o putovanjima. Putovati se može, ali moramo biti strpljivi u ovim okolnostima. Trud vrijedi!

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom na navedenim relacijama, pratitelja tijekom puta, smještaj u dobrom hotelu ili hodočasničkom domu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona (doručak, ručak, večera – jedna večera je u gradu(pizza ili pasta), sve razglede prema programu, jamčevinu, troškove organizacije i provedbe putovanja, ulaznicu za kupolu sv. Petra i Katakombe, pristojbe za ulazak autobusa u Rim.

Kod upisa je potrebno uplatiti 300 kn, a ukupni iznos cijene treba biti uplaćen najkasnije do 15.07. 2021.  .

CIJENA NE UKLJUČUJE: nekoliko metro karti potrebnih za lakše svladavanje programa (maksimalno 9  eura za 6 karti prema sadašnjoj cijeni metro karte). Nikakvih drugih  nadoplata nema.   Kalkulacija je rađena na bazi 50 putnika.

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

Svi putnici mogu zatražiti i dobiti na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju u EU vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

Price:kn2.150,00

Book the tour

 Number ticket  × kn2.150,00
Total = kn2.150,00

Or

    Popunite obrazac u nastavku da nam kažete ono što tražite