Svetišta Češke – 28.04.-01.05.2022. 4 dana, kombi

Code: ERQSR
28.04.-01.05. 2022..
Category:
  • 20180914_121710
  • 20180915_163746
  1. DAN: DONJA STUBICA – Český Krumlov – SVATA HORA – Prag,  28.04. četvrtak

Polazak ispred crkve u 04,00. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju u smjeru Češke, s pauzama na putu. Iza podneva dolazak do grada Český Krumlov, koji je sagrađen oko dvorca iz 13. stoljeća te se smjestio na zavoju rijeke Vltave u obliku potkove. Većina građevina su izgrađene od 14. do 17. stoljeća, i to  u gotičkom, renesansnom i baroknom stilu. Izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je građevinska baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju preko 5 stoljeća. Zbog toga je povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Nakon razgleda nastavak putovanja do marijanskog svetišta Svatá Hora gdje se nalazi čudotvorni kip Djevice Marije s Isusom. Razgled i pobožnosti u svetištu. Dolazak u Prag u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

  1. DAN: PRAG, 29.04. petak

Doručak. Razgled Praga – glavnog grada Češke smještenog na rijeci Vltavi koji je nakon pada „željezne zavjese“ 1990. postao jedno od najposjećenijih turističkih destinacija u Europi, ali i u svijetu. Njegova srednjovjekovna gradska jezgra jedna je od najsačuvanijih u Europi i predstavljena je u svim povijesnim stilovima. Od 1992. stari dio Praga uvršten je u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao divan primjer razvoja europskog grada od 11. do 18. stoljeća. Razgled započinjemo posjetom kompleksa Hradčany i katedrale Svetog Vida gdje se nalazi tijelo Sv. Ivana Nepomuka. Slijedi razgled Zlatne uličke i Malostranskog trga. Nakon toga odlazak do crkve Gospe od Pobjede gdje se nalazi čudotvorni kip Malog Praškog Isusa koji je štitio Prag od kuge tijekom Tridesetogodišnjeg rata. Nakon prolaza poznatim Karlovim mostom stižemo na kraju do Starogradskog trga s gradskim tornjem i astronomskim satom. Slobodno vrijeme za ručak. Poslije pauze daljnji razgled grada.  Slobodno vrijeme za večeru. Odlazak do hotela. Noćenje.

  1. DAN: PRAG – KUTNA HORA – PRAG, 30.04. subota

Doručak. Odlazak do grada Kutna Hora koji je oko 70-ak km istočno od Praga na rijeci Vrchlice. Samo ime grada na češkom označava glavnu djelatnost – rudarenje srebra, koja je omogućila tom gradiću da u 14. st. postane jedan od najznačajnijih i najvećih gradova tadašnje Češke. Povijesni centar grada, gotička crkva Svete Barbare zaštitnice rudara, te Katedrala Marijina Uznesenja u obližnjem Sedlecu, nalaze se na popisu UNESCO-ve Svjetske baštine. Sam grad nastao je nakon osnivanja prvog cistercitskog samostana 1142. godine u obližnjem naselju Sedlec (danas pretvoren u tvornicu duhana) kraj kojega je krajem 13. stoljeća napravljeno rudarsko naselje i razvilo se kasnije u bogati grad srebra. Razgledavanje stare povijesne jezgre s mnoštvom prekrasnih crkava. Na povratku odlazak do Sedleca i posjet Katedrale Marijina Uznesenja. Povratak u Prag.  Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

  1. DAN: PRAG – ZELENA HORA – BRNO – DONJA STUBICA, 01.05. nedjelja

Doručak. Na putu prema domovini posjet Zelene Hore gdje je poč. 18. st. sagrađena Hodočasnička crkva Ivana Nepomuka. Gradnja crkve bila je povezana s pripremama za beatifikaciju i kanonizaciju Ivana Nepomuka nakon otvaranja njegove grobnice u katedrali Sv. Vida u Pragu kad je nađen njegov neraspadnuti jezik. Crkva je izgrađena u barokno gotičkom stilu u obliku petokrake zvijezde i okružena je grobljem i desetokrakim arkadama te je zbog svoje posebnosti uvrštena na UNESCO-vu listu 1994. g. Razgled svetišta. Odlazak do Brna – drugog najvećeg grada u Češkoj. Slijedi kraći razgled Katedrale Svetog Petra te  posjet Zelenog trga, gradske vijećnice i Narodnog kazališta Nakon toga polazak prema domovini.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 1950 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 300 kn

 CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz kvalitetnim kombijem na navedenim relacijama, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu  u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenje s doručkom, troškove organizacije i provedbe putovanja, jamčevinu.

Cijena ne uključuje: Ulaznice za kompleks Hradčani u Pragu (cca 10 eura) te crkvu svete Barbare u Kutnoj Hori, te 2 crkve  u Sedlecu (cca12 eura). Drugih nadoplata nema.

 

Putujte sa Smislom !

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.   Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

 

Price:kn1.950,00

Book the tour

 Number ticket  × kn1.950,00
Total = kn1.950,00

Or

    Popunite obrazac u nastavku da nam kažete ono što tražite