Svetišta Češke – Kombi

Code: ERQSR
06.-08. 08 2021.
Category:
  • 20180914_121710
  • 20180915_163746

 1. DAN: Český Krumlov – SVATA HORA – PRAG, 06.08. petak

Polazak iz Donje Stubice u 6,00. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju prema Češkoj do grada Český Krumlov, koji je sagrađen oko dvorca iz 13. stoljeća te se smjestio na zavoju rijeke Vltave u obliku potkove.Većina građevina su izgrađene od 14. do 17. stoljeća, i to u gotičkom, renesansnom i baroknom stilu. Izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je građevinska baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju preko 5 stoljeća. Zbog toga je povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Nakon razgleda nastavak putovanja do marijanskog svetišta Svatá Hora gdje se nalazi čudotvorni kip Blažene Djevice Marije s Isusom. Razgled i pobožnosti u svetištu. Dolazak u Prag u večernjim satima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. DAN: PRAG, 07.08. subota

Doručak. Nakon toga slijedi razgled Praga – glavnog grada Češke smještenog na rijeci Vltavi koji je nakon pada „željezne zavjese“ 1990. postao jedno od najposjećenijih turističkih destinacija u Europi, ali i u svijetu. Njegova srednjovjekovna  gradska jezgra jedna je od najočuvanijih u Europi i predstavljena je u svim povijesnim stilovima. Od 1992. stari dio Praga uvršten je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao divan primjer razvoja europskog grada od 11. do 18. stoljeća. Slijedi razgled kompleksa Hradčany i posjet Katedrale sv. Vida gdje se nalazi tijelo sv. Ivana Nepomuka. Nastavljamo s  razgledom Zlatne uličke i Malostranskog trga. Nakon toga odlazak do crkve Gospe od Pobjede gdje se nalazi čudotvorni kip Malog Praškog Isusa koji je štitio Prag od kuge tijekom Tridesetogodišnjeg rata. Nakon prolaza poznatim Karlovim mostom stižemo na kraju do Starogradskog trga s gradskim tornjem i astronomskim satom. Slobodno vrijeme za ručak. Sv. Misa, te daljnji razgled grada.  Odlazak do hotela. Večera. Noćenje.

3. DAN: PRAG – KUTNA HORA – ZELENA HORA –ZAGREB, 08.08. nedjelja

Doručak. Odlazak do grada Kutna Hora koji je oko 70-ak km istočno od Praga na rijeci Vrchlice. Samo ime grada na češkom označava glavnu djelatnost – rudarenje srebra, koja je omogućila tom gradiću da u 14. st. postane jedan od najznačajnijih i najvećih gradova tadašnje Češke. Povijesni centar grada i gotička Crkva sv. Barbare zaštitnice rudara nalaze se na popisu UNESCO-ve Svjetske baštine. Sam grad nastao je nakon osnivanja prvog cistercitskog samostana 1142. godine u obližnjem naselju Sedlec (danas pretvoren u tvornicu duhana) kraj kojega je krajem 13. stoljeća napravljeno rudarsko naselje i razvilo se kasnije u bogati grad srebra. Razgledavanje stare povijesne jezgre s  mnoštvom prekrasnih crkava. Sveta Misa. Na putu prema domovini posjet Zelene Hore gdje je poč. 18. st. sagrađena hodočasnička Crkva Ivana Nepomuka. Gradnja crkve bila je povezana s pripremama za beatifikaciju i kanonizaciju sv. Ivana Nepomuka nakon otvaranja njegove grobnice u Katedrali Sv. Vida u Pragu kad je nađen njegov neraspadnuti jezik. Crkva je izgrađena u barokno-gotičkom stilu u obliku petokrake zvijezde i okružena je grobljem i desetokrakim arkadama te je zbog svoje posebnosti uvrštena na UNESCO-vu listu 1994. godine. Nakon toga polazak prema domovini kroz Austriju.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 1650 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 300 kn

Kalkulacija je rađena na bazi 50 putnika.

ZA PUTOVANJE JE POTREBNO BITI CIJEPLJEN ILI NAPRAVITI BRZI ANTIGENSKI ILI PCR TEST PRIJE PUTOVANJA

Cijena uključuje: Prijevoz kvalitetnim kombijem na navedenim relacijama, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu u dvokrevetnim sobama na osnovi: 2 polupansiona (doručak, večera, noćenje), organizaciju i provedbu putovanja, jamčevinu.

Cijena ne uključuje:Ulaznicu za Hradčane (Katedralu sv. Vida, Crkvu sv. Jurja i Zlatnu uličku (cca 10 eura), ulaznicu za Crkvu sv. Barbare u Kutnoj Hori (cca 3-5 eura),

Ulaznice za dodatni razgled muzeja i crkvi po vlastitom izboru u slobodno vrijeme. Piće uz večere.

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

Price:kn1.650,00

Book the tour

 Number ticket  × kn1.650,00
Total = kn1.650,00

Or

    Popunite obrazac u nastavku da nam kažete ono što tražite