Svetišta i ljepote Provanse 25.-29. lipnja 2023.

Kod: ERQSR
25.-29. 06. 2023
Kategorija:
  • 20180505_113825

Ugovor o organiziranju putovanja 1. DAN – nedjelja, 25. 6.: KNEGINEC – NICA – SAINT MAXIMINE LA SAINTE BAUME

Polazak u 22,00. ispred župne crkve. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, u smjeru Genove, prema glavnom gradu Azurne obale – Nici.

2. DAN – ponedjeljak, 26.6.: NICA – SAINT MAXIMINE LA SAINTE BAUME

Po dolasku razgled glavnog i najvećeg grada azurne obale.  Posebno je lijepa šetnica Promenade des Angles koja podsjeća na početke turizma na azurnoj obali, koji je u to vrijeme bio zimovanje u toplim krajevima. Prošetati ćemo do Place Massena, trga koji spaja stari i novi dio Nice. Otići ćemo do prekrasne tržnice Cours Saleya, prepune restorana, kafića. Pomoliti ćemo se u  katedrali sv. Reparate te doći do azurne obala…Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Saint Maximina.  Smještaj u hotel. Sveta misa. Večera. Noćenje.

3. DAN – utorak, 27.6.: SAINT MAXIMINE LA SAINTE BAUME – AIX EN PROVENCE -OPATIJA SENANQUE

Doručak. Posjet katedrali u kojoj je prema predaji grob Marije Magdalene i biskupa st Maximina. Sveta misa. Odlazimo do grada s tisuću fontana, u Aix en Provence. To je rodni grad Paul Cezanea. Prošetat ćemo po Cours Mirabeau, starim djelom Aixa, uskim uličicama do Place de l’Hotel de ville i do katedrale St Sauver. Slobodno vrijeme za ručak i kavu. Nastavljamo do opatije Senanque. Osnovana u 12.st., okružena poljima lavande, pravi je raj za ljubitelje povijesti i ljepote stvorenja. Razgled opatije. Po završetku odlazak do Avignona. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN – srijeda 28.6.: AVIGNON – PONT DU GARD – ARLES – ST MARIE DE LA MER – AIX EN PROVENCE

Doručak. Sveta misa. Avignon,  grad  najpoznatiji  po papama koje su u 14. st. boravile u njemu. Vidjet ćemo most sv. Benezeta, katedralu Notre Dame des Doms, Papinsku palaču. Posjet Pont du Garda –  prekrasnog akvadukta iz rimskog razdoblja. Odlazak do Arlesa, rimskoga grada sa arenom, kazlištem iz rimskog razdoblja i prekrasnom katedralom sv. Trophime. Ovaj grad poznat je i po Vincentu Van Goghu. Vožnja kroz deltu Camargue do mjesta Saintes Maries de la Mer, poznatom kao mjestu iskrcaja kršćana u Provansi. Kratki razgled. Svečano se slavi blagdan Marije Jakovljeve i Salome, a također i sv. Sare zaštitnice Roma.  Smještaj u hotel u okolici Aix en Provance. Večera. Noćenje.

5. DAN – četvrtak 29.6.: AIX EN PROVENCE – GRASSE – CANNES – MONACO – KNEGINEC

Doručak. Posjet mjesta Grasse koje se smatra svjetskom prijestolnicom parfema,  gdje ćemo posjetiti parfumeriju i čuti objašnjenje kako se i od čega radi parfem. Mogućnost kupnje parfema. Odlazak do kralježnice Cannesa Boulevarda  de la Croisette. Posjet poznatoj Festivalskoj palači (izvana). Vožnja do Kneževine Monaco i panoramski pogled na Kneževinu  dok se budemo uspinjali s lokalne ceste na autocestu. Kneževina se sastoji od Monaca, luke La Condamine i Monte Carla. Polazak prema Hrvatskoj domovini. Dolazak u ranim jutarnjim satima.Cijena po osobi:

Cijena: 430  eura 3200 kn po osobi

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 75 eura

Kalkulacija je rađena na 40 putnika. U slučaju 30 putnika cijena će biti 455 eura po osobi jer bi svakako voljeli otići na ovo prekrasno hodočašće.

Cijena uključuje: prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama,

hotelski smještaj u hotelima 2/3 * na bazi 3 polupansiona,

stručnog pratitelja tijekom putovanja,

sve ostalo kako je navedeno u programu,

organizacija i vodstvo, jamčevina,

ulaznice koje su potrebne za posjet destinacija prema programu

Cijena ne uključuje: ono što nije pod uključuje, dodatno posjet onoga što putnik sam bude dodatno htio posjetiti.

 

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje. Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

Cijena:430,00 (3.240,00 kn)

Rezervirajte putovanje

 Broj putovanja  × 430,00
Ukupno = 430,00