Svetišta, sveci Francuske i Pariz 19.-23. 9. 2021.

Code: *
19.-23. 09. 2021.
Category:
  1. DAN: ZAGREB- ARS, 19.09., nedjelja

Polazak iz župe Bistra u 20,00 sati s dogovorenog mjesta. Mogućnost polaska iz Zagreba. Vožnja kroz Sloveniju, Italiju i Francusku prema svetištu Arssvetog župnika arškog, Ivana Maria Vianneya.

     2. DAN: ARS, 20.09., ponedjeljak

Po dolasku u Arssur Formans, koje je zbog skromnog, ali velikog čovjeka, župnika Ivana Maria Vianneya postalo svjetski poznato hodočasničko središte, slijedi razgled svetišta.  Razgled župnog stana u kojem se vidi i osjeća skroman i isposnički način života sv. arškog župnika. Razgled crkve iz razdoblja kada je u Ars došao sveti župnik arški i dijela koji je kasnije izgrađen, a u kojem se, u staklenom sarkofagu nalazi i svečevo tijelo. Sveta misa. Vrijeme za molitvu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: ARS– PARIZ 21.09., utorak

Rani doručak. Oko 7,00 vožnja u smjeru Pariza. Po dolasku panoramski razgled grada: Trocadero. Champ Elysees s Napoleonovim Slavolukom pobjede,  Hotel des Invalides, muzej Louvre, Hotel de Ville, Latinska četvrt, Sorbonne, Pantheon, Luxsemburški park, Eiffelov toranj(doći ćemo do njega i poslikati se pred njim ali nemamo  vremena za popeti se gore). Odlazak autobusom do  crkve Sv. Vinka Paulskog. Posjet crkvi gdje počiva sv. Katarina Laboure – Rue du Bac (čudotvorna medaljica). Sveta misa. Odlazak do  u blizinu katedrale Notre Dame i razgled (koliko će se moći pristupiti bliže, izvana, zbog obnove). Kasni ručak ili rana večera u blizini katedrale Notre Dame(umjesto večere u hotelu, ako bude moguće). Vožnja brodom po rijeci Seinei(ovisno o mjerama). Nastavak vožnje do Lisieuxa. Smještaj u hotel. Noćenje.

  1. DAN: LISIEUX – NEVERS – PARAY LE MONIAL, 22.09., srijeda

Doručak. Sveta misa u svetištu svete Terezije od djeteta Isusa. Razgled veličanstvenog svetišta urešenog mozaicima  u kojima se može iščitavati misli i život ove velike „male“ svetice. Posjet samostana u kojem je u staklenom sarkofagu izloženo tijelo svete Terezije od Djeteta Isusa. Slobodno vrijeme za meditaciju i molitvu. Oko podneva polazak u smjeru u smjeru Neversa. Po dolasku posjet kapelice gdje se u staklenom sarkofagu čuva neraspadnuto tijelo svete Bernardice iz Lurda. Molitva. Smještaj u hotel ili hodočasnički dom u Neversu ili Paray le Monialu. Večera. Noćenje.

  1. DAN: PARAY LE MONIAL – ZAGREB  23.09., četvrtak

Doručak. Razgled svetih mjesta u gradu Srca Isusova, Paray le Monialu. Sveta misa, te susret s duhovnošću svetice Margarete Marije Alacoque  koja je bila glavni promotor slavljenja pobožnosti Srca Isusova. Slobodno vrijeme za šetnju, molitvu, ručak. Oko 16,00 polazak prema domovini Hrvatskoj. Dolazak u jutarnjim satima idućeg dana. 

Cijena: 3180kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 600 kn. Kalkulacija je rađena na bazi 40 putnika.

PUTOVATI SE MOŽE osobnom iskaznicom izdanom od 2003. i nadalje,  te putovnicom. Potrebno je biti cijepljen ili imati PCR test ili brzi antigenski test, neposredeno pred putovanje i po povratku. Za to ćemo se svakako čuti sa svim putnicima uoči putovanja. Biti će potrebno ispuniti i izjavu vezano uz koronu, što ćemo vam dati prije samog putovanja. Putovati se može, ali moramo biti strpljivi u ovim okolnostima. Trud vrijedi!

Način uplate: Za uplatu potrebno je napisati (može i za više ljudi odjednom):  naš IBAN i adresu (ispisani su na vrhu stranice), model : HR00, poziv na broj: 19-09-2021. U svrhu plaćanja navedite OBAVEZNO (da znamo kome i za koje putovanje da pripišemo uplatu): Ime i prezime putnika (svakog poimence), Svetišta Francuske 19.- 23.09.2021.

Cijena uključuje: prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, hotelski smještaj u hotelima 2/3 * ili hodočasnički smještaj u svetištima gdje boravimo, dvokrevetna soba, (svaka soba ima tuš i toalet) na bazi 3 polupansiona (doručak, večera, noćenje), stručnog pratitelja tijekom putovanja, sve ostalo kako je navedeno u programu, organizacija i vodstvo. jamčevina. Vožnja brodom po rijeci Seinei.

Cijena ne uključuje: Ono što nije navedeno pod uključuje.

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

Svi putnici mogu zatražiti i dobiti na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju u EU vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

 

Price:kn3.180,00

Book the tour

 Number ticket  × kn3.180,00
Total = kn3.180,00

Or

    Popunite obrazac u nastavku da nam kažete ono što tražite