Hodočašće u Fatimu i Santiago de Compostela, 22.-28. 06. 2024., avion 7 dana

22.-28. 06 2024.
Kategorija:
 • Sanctuary-of-Fatima
 1. DAN: ZAGREB – MUNCHEN – PORTO – FATIMA, 22. 06. subota

Okupljanje grupe  na aerodromu u Zagrebu najkasnije u 04,20 Postupak prijave putovanja i let LH 1731 za MUNCHEN u 06,20h. Dolazak u MUNCHEN očekuje se u 07, 30h. Let LH 1782 prema PORTU prema rasporedu kreće u 08,30h,  a dolazak u PORTO se predviđa u 10,25h. Panoramski razgled Porta, kratki posjet katedrali. Slobodno vrijeme za ručak u predivnoj luci Porta. Posjet najspektakularnijeg svetišta s baroknim stubištem u  Portugalu, Bom Jesus do Monte. Sveta misal. Odlazak prema Santiagu de Composteli. Dolazak u Santiago. Razgled katedrale izvana i razgled grada navečer. Smještaj u hotel Večera. Noćenje.

 1. DAN: SANTIAGO DE COMPOSTELA – COIMBRA – FATIMA, 23.06., nedjelja

Doručak. Sveta misa s hodočasnicima iz cijelog svijeta koji se tamo zateknu. Milijuni ljudi kroz povijest, posebice kroz srednji vijek, kročili su starim hodočasničkim   putovima sanjajući Santiago de Compostela. Tu su relikvije sv. Jakova Velikog, Isusovog učenika. Sv.  Jakov postao je apostol Iberskog poluotoka i zaštitnik Španjolske. Razgled katedrale i vrijeme za osobne molitvene programe. Slobodno vrijeme za ručak. Posjet Coimbre, sveučilišnog grada u kojem je živio i sveti Antun Padovanski. Nastavak vožnje prema Fatimi. Večera. Molitveni program.  Noćenje.

 1. DAN: FATIMA, 24.06., ponedjeljak

Doručak. Cjelodnevni hodočasnički program u svetištu u Fatimi – mjestu ukazanja BDM 1917. godine. Uz hodočašćenje mjestima vezanima uz život malih vidioca: Franje, Jacinte i Lucije razmišljat ćemo o čudesnim Božjim zahvatima u povijesti i u životima pojedinaca. Sveta misa. Križni put u predivnoj prirodi te posjet Aljustrela – sela gdje su vidioci rođeni. Razgled svetišta, bazilike, Berlinskog zida. Večera. Krunica u  kapelici ukazanja. Slobodno vrijeme za osobne programe u svetištu. Večera. Noćenje.

 1. DAN: BATALHA – ALCOBACA – NAZARE – FATIMA, 25.06., utorak

Doručak. Sveta misa. Odlazak autobusom do Batalha-e gdje se nalazi poznati dominikanski samostan Svete Marije od Pobjede. Slijedi Alcobaca i posjet velebnoj gotičkoj crkvi i samostanu. Obje su dio UNESCOVE svjetske baštine. U Nazare-u, ribarskom selu s poznatom plažom, posjetit ćemo crkvu Gospe od Nazarea, a poslije slijedi povratak u Fatimu. Slobodno vrijeme za osobne programe. Večera. Noćenje.

 1. DAN: FATIMA – TOMAR – SANTAREM – LISABON – FATIMA 26.06., srijeda

Doručak. Odlazak do Tomara tzv. Templarskog grada sa samostanom Kristovog reda. Razgled samostana  Vožnja do Santarema, predivnog gradića u blizini Fatime. Posjet crkve poznatog euharistijskog čuda.  Vožnja autobusom do Lisabona. Kratki panoramski razgled Lisabona: Samostan Mosteiro  dos Jeronimos, Toranj Belem. Šetnja do  katedrale  i crkve San Antonio a Se sagrađene na mjestu gdje je rođen sv. Antun Padovanski.  Sveta misa. Slobodno vrijeme u prekrasnoj ulici Rua Augusta i na glavnom gradskom trgu Rossio…

Povratak u Fatimu. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

 1. DAN: FATIMA, 27.06., četvrtak

Doručak. Sveta misa. Cjelodnevni hodočasnički boravak u Fatimi. Nastavak razgleda svetišta, šetnja do crkve u kojoj su kršteni mali vidioci. Slobodno vrijeme za ručak. Mogućnost osobnih duhovnih programa, odmor, kupovina suvenira. Večera. Procesija sa svijećama i krunica s hodočasnicima koji se tamo zateknu. Noćenje

 1. DAN: FATIMA – PORTO – FRANKFURT – ZAGREB, 28.06., petak

Doručak. Sveta misa. Oproštaj od svetišta.  Transfer do zračne luke PORTO i povratak prema ZAGREBU. Avionski let LH 1779 prema  predviđenom rasporedu  kreće u 14,25h, a dolazak u MUNCHEN se očekuje u 20,20h. Čekanje do leta LH1730 za ZAGREB koji se očekuje u 20,20h, a dolazak u Zagreb bi trebao biti u 21,20h.  O bilo kojoj mogućoj promjeni putnici će u najkraćem roku biti obaviješteni.

Avio prijevoznik na ovom hodočašću je Lufthansa.

.

CIJENA po osobi: 1015 eura sa svim pristojbama

Doplata  za jednokrevetnu sobu 150 eura (NEMA DRUGIH NADOPLATA) 

Aranžman je izrađen na bazi 30  putnika

Kod upisa za putovanje uplaćuje se 350 eura, a ostatak do 20. 05. 2024.

Način uplate: Općom uplatnicom ili internet bankarstvom.  Za uplatu potrebno je napisati naziv agencije,  našu adresu i IBAN (SMISAO ŽIVOTA, putnička agencija j.d.o.o. Naselje Vukšinec 91 A, 49240 D. Stubica,  IBAN: HR2023600001102370963 ) model: HR00, poziv na broj: 22-06-2024. U svrhu plaćanja navedite OBAVEZNO Fatima 22.-28. 6. 2024. i ime putnika za kojega se plaća.

Cijena uključuje:

 • ••prijevoz zrakoplovom po programu, komad ručne prtljage(laptopi, tableti, mobiteli idu u ručnu prtljagu) te komad predane prtljage do 23 kg (škarice, metalne stvari, tekućine, gelovi, sprejevi idu u predanu prtljagu),
 • ••sve pristojbe za zrakoplov,
 • ••autobus u Porutugalu i Španjolskoj po programu,
 • ••ulaznica za Tomar
 • ••smještaj u kvalitetnom hotelu na bazi dvokrevetne sobe u hotelu u Fatimi 5 polupansiona (doručak, večera) i 1 polupansion u kvalitetnom hotelu u Santiagu  de Compostela,
 • ••stručnog turističkog pratitelja tijekom putovanja (Mijo Rak, dugogodišnji vodič na hodočašćima),

sve ostalo kako je navedeno u programu, organizacija, jamčevina i vodstvo.

Cijena ne uključuje: Sve što nije izričito navedeno pod uključuje. Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje, a također preporučamo osiguranje od otkaza putovanja. Putnička agencija ne odgovara za eventualna kašnjenja aviona ili bilo kakve promjene rasporeda letenja, za koje je odgovorna avio kompanija.

Za putovanje vrijedi valjana putovnica ili osobna karta.

Svi putnici mogu zatražiti i dobiti na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju u EU vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.