HODOČAŠĆE U ITALIJU, ASIZ – LA VERNA – RIVOTORTO – GRECCIO – FONTE COLOMBO – PADOVA, 20.-23. svibnja 2024.

20.-23. 05. 2024.
Kategorija:
  • Historic-town-of-Assisi
  1. DAN: BEDEKOVČINA- MOTEL PLITVICE – NOVSKA– ZAGREB – LA VERNA – 20.05., Duhovski ponedjeljak

Polazak iz BEDEKOVČINE U 18,45 , s motela Plitvice (Zagreb) u 19,15, iz Novske ispred župne crkve u 21,30. Vožnja kvalitetnim turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju u smjeru La Verne s pauzama na putu. Stvaranje molitvenog ozračja kroz molitvu i pjesmu. Odmor. 

  1. DAN: LA VERNA – ASIZ, 21.05., utorak

Kratki posjet svetišta La Verna, mjesta gdje je sv. Franjo Asiški dobio stigme i doživio vrhunac duhovnog sjedinjenja s Isusom Kristom. La Verna se smjestila na predivnoj litici i već po samoj ljepoti potiče na molitvu.   Sveta misa.  Nastavak vožnje do Asiza. grada na Unescovom popisu, u boji rozo-bijelog kamena, koji će oduševiti će svakoga.

Posjet samostana i crkve svetoga Damjana, gdje je Isus s križa progovorio svetom Franji: „Franjo, idi, obnovi moju Crkvu, koja se kao što vidiš ruši.“ Posjet bazilike sv. Klare i njenog groba. Posjet bazilike svete Marije Velike gdje se nalaze zemni ostaci blaženoga Carla Acutisa, sveca u trapericama,  čiji život nas tako duboko dotiče. Slobodno vrijeme za molitvu. Nastavak kroz gradski centar prema bazilici Sv. Franje.  Ona je sagrađena na nekoliko razina i jedna je od najposjećenijih bazilika na svijetu. Posjet grobu sv. Franje, donjoj i gornjoj bazilici. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.  

  1. DAN: ASIZ – RIVOTORTO – GRECCIO – FONTE COLOMBO – ASIZ, 22.05., srijeda

Doručak.  Posjet crkve Rivotorto, prvog obitavališta Franje i njegove braće od 1209. do 1211.  To je mjesto odigralo važnu ulogu na početku obraćenja sv. Franje, a ovdje su mu se pridružili i prvi sljedbenici, pa se s pravom samostan u Rivotortu naziva “kolijevka franjevaštva”. Vožnja u Greccio, franjevački Betlehem. Ovdje je sveti Franjo, zbog tolikog divljenja ljubavi Božjoj prema čovjeku, za Božić 1223. napravio prve jaslice u povijesti. Koliko su nam jaslice važne danas? Sve je počelo ovdje… Razgled mjesta vezanih uz  jaslice, pećine, crkve i samostana. Slobodno vrijeme za molitvu. Vožnja do Fonte Colomba, franjevačkog Sinaja, mjesta gdje je sveti Franjo napisao pravila koja je papa potvrdio. Ovo mjesto sveti Franjo je posjetio i godinu prije svoje smrti kada se podvrgnuo teškoj operaciji očiju, jer su se tu nalazili kvalitetni okulisti onog vremena. Razgled špilje, kapela, prostora u kojima je boravio sv. Franjo. Povratak u hotel u Asiz. Večera. Noćenje.  

  1. DAN: ASIZ – PADOVA – ZAGREB – NOVSKA, 23.05., četvrtak

Doručak. Vožnja u smjeru Padove. Padova je bila važan grad već za Rimljana, ali je najpoznatija po sv. Antunu Padovanskom, a tu je i naš sveti Leopold Bogdan Mandić. Po dolasku posjet najprije SVETIŠTU SVETOG LEOPOLDA BOGDANA MANDIĆA. Šetnja kroz PRATO DELLA VALLE koji je jedan od najvećih europskih trgova do BAZILIKE SV. ANTUNA. Posjet grobu i bazilici sveca svega svijeta. Nastavljamo prema centru grada gdje ćemo izvana posjetiti PALAZZO DELLA RAGIONE, srednjovjekovnu gradsku vijećnicu s najvećom dvoranom bez stupova. Posjet PIAZZE DELLA FRUTTA i DELLE ERBE te PIAZZE DEI SIGNORI. Uz put ćemo izvana vidjeti i zgradu SVEUČILIŠTA iz 1222. gdje su predavali Galileo i sv. Antun Padovanski. Pauza za kavu i nešto pojesti. Posjet svetištu našeg sveca svetoga Leopolda Bogdana Mandića koji je ovdje godinama ljude pomirivao s Bogom. Povratak prema autobusu i polazak prema domovini.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 255 eura

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 50 eura

Po upisu, svaki putnik treba uplatiti 70 EURA akontacije, a ukupni iznos, u nekoliko rata ili odjednom potrebno je uplatiti do 23.04. 2024. 

Način uplate: Općom uplatnicom ili internet bankarstvom.  Za uplatu potrebno je napisati naziv agencije,  našu adresu i IBAN (SMISAO ŽIVOTA, putnička agencija j.d.o.o. Naselje Vukšinec 91 A, 49240 D. Stubica, IBAN: HR2023600001102370963) model: HR00, poziv na broj: 20-05-2024. U svrhu plaćanja navedite (OBAVEZNO): ASIZ 20.-23.05.2024. , ime i prezime putnika za kojega se plaća. 

Kalkulacija je rađena na 40 putnika i agencija zadržava pravo manje korekcije cijene u slučaju manjeg broja putnika.  

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz  turističkim autobusom na navedenim relacijama, stručnog pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu ili hodočasničkom domu u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 polupansiona (doručak, večera, noćenje: sve sobe s vlastitom kupaonom i WC – om), sve razglede prema programu, troškove organizacije i provedbe putovanja, jamčevinu.

Cijena ne uključuje: Ono što nije navedeno pod uključuje, piće uz večere . 

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.