HODOČAŠĆE U ITALIJU, ASIZ – SAN GIOVANNI – CASCIA – LORETO…02.-07. srpnja 2024.

02.-07. 07. 2024.
Kategorija:
  • Historic-town-of-Assisi
  1. DAN: ZAGREB – SPLIT – ANCONA, 02. 07., utorak

Polazak iz Krašića, s dogovorenog mjesta u 15,00. Vožnja autocestom do Zadra uz pauze na putu. Ukrcaj na trajekt za Anconu. Noćna vožnja brodom prema Anconi. Smještaj u četverokrevetne vanjske kabine (svaka soba ima wc i tuš). Noćenje. Doručak(pojačani) na brodu. Dolazak u Anconu očekuje se u 07,00. Vožnja u smjeru Loreta.

  1. DAN: LORETO – ASIZ, 03. 07., srijeda

Po dolasku u Loreto razgled povijesnog središta i veličanstvene bazilike sagrađene nad loretskom kućicom. Što je  Marija Bistrica za Hrvatsku, Lurd za Francusku, to je Loreto za Italiju, ali je značenje i šire. U velikoj bazilici nalazi se predivna, skromna kućica iz Nazareta u kojoj je rođena i živjela Blažena Djevica Marija. Kameni plašt s reljefima iz Biblije, s vanjske strane nazaretske kućice radili su najveći renesansni umjetnici Italije. Predaja nam govori o čudesnom prijenosu iz Galileje, najprije na Trsat, a potom u Loreto. Molitva u tišini nazaretske kućice. Sveta misa. Nakon razgleda bazilike i kućice slobodno vrijeme za obrok. Nastavak vožnje prema Asizu, gradu svetog Franje i Klare. Grad je na Unescovom popisu, cijeli u boji rozo bijelog kamena i može oduševit svakoga. Posjet bazilike sv. Klare i njenog groba. Nastavak kroz gradski centar prema Bazilici Sv. Franje.  Ona je sagrađena na nekoliko razina i jedna je od najposjećenijih bazilika na svijetu. Posjet grobu sv. Franje, donjoj i gornjoj bazilici. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: ASIZ – CASCIA – SAN GIOVANNI ROTONDO, 04.07., četvrtak

Doručak. Posjet bazilike Santa Maria degli Angeli, veličanstvene bazilike u čijem se srcu nalazi  kapelica Porciunkula – simbol Božjeg milosrđa i praštanja. Svojim nas izgledom vraća kroz stoljeća i budi u nama ljepotu svega što se ovdje događalo. To mjesto bilo je najdraže mjesto sv. Franje i njegove subraće. Sveta misa. Vožnja prema Cascia- i, u blizini Asiza, gdje je  grob i svetište svetice „nemogućih stvari“ svete Rite. Posjet prekrasno ukrašene bazilike u kojoj se čuva njezino  neraspadnuto tijelo. Vrijeme za molitvu, meditaciju… Nastavljamo put  prama San Giovanni Rotondu. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: SAN GIOVANNI ROTONDO – MONTE SANT ANGELO, 05.07., petak

Doručak. Sveta misa. Razgled svetišta i samostana u kojem je živio i djelovao sv. Padre Pio. Posjetit ćemo staru Crkvu Santa Maria delle Grazie u kojoj je sv. Padre Pio godinama ispovijedao i slavio euharistiju. Do nje je dograđena veća bazilika, započeta  s gradnjom nakon što je prvotna crkva zbog mnoštva hodočasnika postala premala.  Obilazeći samostan u kojem je živio prisjećati ćemo se njegova života, kušnji koje je proživio  i njegova djelovanja. Bog je na čudesan način djelovao u životu sv. Padre Pia. U novoj Bazilici svetog Padre Pia, u kripti, u, s predivnim mozaicima ukrašenim molitvenim crkvenim prostorom, nalazi se stakleni sarkofag s tijelom sv. Padre Pia.   Odlazak do obližnjeg Monte Sant’ Angela, jednog od velikih hodočaničkih odredišta iz srednjeg vijeka koje je prema tradiciji posvetio sv. Mihael arkanđeo.  Razgled. Povratak u San Giovanni Rotondo i slobodno popodne za meditaciju, molitvu, duhovni program u ovom velikom svetištu. Večera. Noćenje.

  1. DAN: SAN GIOVANNI ROTONDO – LANCIANO – MANOPELLO – ANCONA, 06.07., subota

Doručak.Vožnja prema LANCIANU – mjestu najstarijeg euharistijskog čuda u katoličkoj Crkvi iz 8 stoljeća. Sveta misa. Nastavljamo do svetišta Božjeg Lica u Manoppellu. Čudesni Isusov lik koji odražava Isusovo uskrslo lice godinama je proučavala sestra Blondine. Promišljanje o Isusovom licu te slobodno vrijeme za molitvu. Vožnja do Ancone. Smještaj u četverokrevetne vanjske kabine. Noćenje.  Vožnja prema Zadru.

  1. DAN: SPLIT – ZADAR – PETRČANE – KRAŠIĆ 07.07., nedjelja

Doručak na brodu. Kratka šetnja Kalelargom do svetog Šime, sv. Donata, svete Stošije. Sveta misa. Šetnja do rive i poznatih morskih orgulja. Slobodno vrijeme za šetnju, odmor, kupanje u Petrčanima. U kasnim popodnevnim satima polazak prema Krašiću.  

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 530 eura

Nadoplata za jednokrevetnu sobu u hotelima 80 eura. Kalkulacija je rađena na 54 putnika.

 Način plaćanja: jednokratno ili obročno, int. bankarstvom ili općom uplatnicom, na žiro račun agencije, IBAN: HR2023600001102370963 Model: HR00 Poziv na broj: 02-07-2024 Opis plaćanja:  Ime i prezime putnika, Svetišta Italije 02. -07 .07. 2024.

Cijena uključuje: stručnog pratitelja tijekom puta,  5 noćenja: smještaj u četverokrevetnim vanjskim kabinama na trajektu Zadar – Ancona, odlazak i povratak,  2 noćenja s doručkom, 3 polupansiona u  hotelima u Asizu i San Giovanni Rotondu (doručak, večera, noćenje: sve sobe s vlastitom kupaonom i WC – om), sve razglede prema programu, troškove organizacije i provedbe putovanja, jamčevinu.

Cijena ne uključuje:Ono što nije navedeno pod uključuje, piće uz večere, eventualna ulaznica ako je slučajno negdje uvedena, ne više od 5 – 10 eura.

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu. Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.