Hodočašće u Padovu i u svetište svete Bakhite -Schio

28.-29. 06.2024.
Kategorija:
  • IMG-20240217-WA0000
  1. DAN, petak 28.06.: SCHIO – SVETIŠTE SVETE BAKHITE

Polazak iz Bedekovčine u 23,45, iz Zaboka u 23,55 iz Zagreba u 00,45 iz Rijeke s Vrata Jadrana u 03,00. Vožnja turističkim autobusom preko Slovenije u Italiju. Prolazimo pored Trsta i Venecije u smjeru Padove i Schia.

  1. DAN, subota 29.06.: SHIO – PADOVA – RIJEKA – ZAGREB – ZABOK

Vozimo se pored Vicenze do svetišta svete Bakhite. Ova svetica porijeklom iz Sudana koja je bila oteta obitelji i više puta prodavana puno je pretrpjela. Posljednij vlasnik koji ju je kupio doveo ju je u Italiju i za razliku od drugih ju je poštivao. Postala je časna sestra “crna majka” i svi su je voljeli. Umrla je na glasu svetosti. Njezine su relikvije u brončano staklenoj urni u svetištu. Proglašena je blaženom 1992., a svetom 2000. Razgled svetišta i promišljanje o životu ove afričke svetice. Sveta misa.

Vožnja do predivnog grada svetog Leopolda Bogdana Mandića i svetog Ante, do Padove.

Padova je bila važan grad već za Rimljana ali je najpoznatija po sv. Antunu Padovanskom. Tu je, kako smo napisali i naš sveti Leopold Bogdan Mandić. Po dolasku posjet najprije SVETIŠTU SVETOG LEOPOLDA BOGDANA MANDIĆA. Posjet bazilike svete Justine u kojoj se čuvaju relikvije i svetog Luke evanđelista. Šetnja kroz PRATO DELLA VALLE koji je jedan od najvećih europskih trgova do BAZILIKE SV. ANTUNA. Posjet grobu i bazilici sveca svega svijeta. Nastavljamo prema centru grada gdje ćemo izvana posjetiti PALAZZO DELLA RAGIONE, srednjovjekovnu gradsku vijećnicu s najvećom dvoranom bez stupova. Posjet PIAZZE DELLA FRUTTA i DELLE ERBE te PIAZZE DEI SIGNORI. Slobodno vrijeme za ući i pomoliti se u katedralu, a također tko bude želio uz ulaznicu koju može kupiti i u krstionicu. Uz put ćemo izvana vidjeti i zgradu SVEUČILIŠTA iz 1222. gdje su predavali Galileo i sv. Antun Padovanski. Pauza za kavu i nešto pojesti.  

U Padovi ćemo raditi pauzu od 9 sati radi toga da vozači mogu po zakonu voziti natrag, zato ćemo moći lijepo razgledati sve bitne stvari, kako bi dva vozača mogla normalno voziti natrag do Hrvatske.

Povratak prema autobusu i polazak prema domovini. Cijena po osobi

Cijena: 75 eura po osobi

Način plaćanja: na žiro račun agencije Smisao života, općom uplatnicom ili internet bankarstvom. IBAN: HR2023600001102370963. Model plaćanja HR 00, POZIV NA BROJ: 28-05-2024, OPIS PLAĆANJA: Ime i prezime putnika,  PADOVA – SCIO  28. – 29. 05. 2024.

Kod upisa je potrebno uplatiti 30 eura ili ukupan iznos, a ostatak 45 eura najkasnije do 28.04. 2024.

Cijena uključuje: prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, stručnog pratitelja tijekom putovanja,  organizaciju i provedbu putovanja, jamčevinu.

Cijena ne uključuje:ulaznice za objekte, koje bi netko samostalno želio posjetiti i sve ostalo što

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje. Kalkulacija je rađena na bazi 50 putnika.

Svi putnici mogu zatražiti i dobiti na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju u EU vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu. Toplo preporučamo.