Hodočašće u Rim, Advent, 28. 11.-01.12. 2024.

28.11.-01. 12. 2024.
Kategorija:
  • RomeCity

Nemoguće je bez napora obići Rim… iako velika većina koja ga prođe, usprkos napora, osjeća ljepotu koju je teško opisati; koju je teško prenijeti riječima. Ovaj program nastoji obuhvatiti samo najvažnije, da bi ostalo vremena za laganu šetnju i razgled, za meditaciju, divljenje i molitvu, za izvrsni cappuccino… Učiniti ću sve što je u mojoj moći kako bi s lakoćom savladali ovu zahtjevnu zadaću.

Četiri patrijarhalne bazilike, grobovi apostola i papa, najljepši trgovi i fontane, u vremenu došašću, u Rimu, uz kratki susret s papom Franjom na Angelusu, to je ono što želim podijeliti s Vama.

Pođite i doživite vječni Rim, u vremenu adventa, hodočasnički, meditativno, s pjesmom na usnama.

  1. DAN: DONJA STUBICA – ZABOK – ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA , četvrtak, 28. 11.

Polazak iz Donje Stubice u 21,30, iz Zaboka u 21,50, iz Zagreba u 22,30, iz Karlovca u 23,00, iz Rijeke u 0,30. Noćna vožnja kvalitetnim turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju (Venecija, Padova, Bologna, Firenza)  u smjeru   Rima. Uvečer ćemo imati lijepi duhovni sadržaj, promišljanje o Došašću s molitvom. Cijelo putovanje prožet ćemo mislima o adventu – došašću.

     2. DAN: RIM, petak, 29.11.

Po dolasku u Rim vožnja do Kalistovih KATAKOMBI i posjet mjesta gdje su se kršćani okupljali u doba progona Crkve te slavili sakramente. Posebno je svečano i lijepo doći na ovo sveto mjesto.  Nakon posjeta ovog svetog mjesta koje nas veže s korijenima vjere i našom braćom u vjeri slijedi odlazak autobusom do bazilike SV. PAVLA IZVAN ZIDINA. Kvalitetan, polagani razgled ove predivne bazilike, gdje nas dočekuje učitelj naroda, gdje se nalaze relikvije, zemni ostaci velikana i apostola vjere svetoga Pavla. Bazilika s pet lađa ostavlja bez daha. Slobodno vrijeme za molitvu. Vožnja do hotela. Večera. Noćenje.

      3.DAN: RIM, subota, 30. 11.

Doručak. Oko 9,00 polazimo za Rim. Razgled bazilike Svetog Ivana Lateranskog, prve crkve u kršćanstvu, majke i glave crkve Rima i svijeta,  mjesta početaka Crkve u Rimu, sve do odlaska u Avignon. Nastavljamo metroom do bazilike Svete Marije Velike. Predivni ranokršćanski mozaici, najstarije bazilike posvećene Blaženoj Djevici, ostaci  betlehemskih jaslica, uspomena na našeg blaženika Alojzija Stepinca., Franju Šepera koji su tamo slvili mladu misu ispunjavaju dušu ljepotom. Odlazak metroom ili vlakom na TRG SV. PETRA.  Posjet bazilike Svetog Petra, mjesta gdje je grob prvog pape, svetog Petra te zemni ostaci mnogih papa u kripti koju ćemo razgledati. Razgled bazilike vrijedne divljenja zbog veličine i zbog ukrasa, a još više zbog događaja koji su ondje imali mjesto. Predivni mozaici koji nam pričaju priču o povijesti Crkve, baldahin i oltar nad grobom svetog Petra, grob svetog Ivana Pavla II… Nakon razgleda bazilike prošetati ćemo uz slavnu rijeku Tiber pored ANĐEOSKE TVRĐAVE,  kroz Piazzu Navonu, najljepši trg Rima, Piazzu Panteon do Fontane di Trevi. Sveta misa u zavodu Svetog Jeronima.  Večera u gradu (pasta i piće ili pizza i piće) Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN: RIM, nedjelja, 01. 12. RIM – DONJA STUBICA

Doručak. Sveta misa. Odlazak do Trga Svetog Petra. Sudjelovanje na Angelusu s papom Franjom . Slobodno vrijeme za ručak. Polazak prema domovini uz prebiranje svega što ćemo doživjeti. Dolazak doma u ranim jutarnjim satima.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 345 eura

Za jednokrevetnu sobu nadoplata 50 eura

Način plaćanja: jednokratno ili obročno, int. bankarstvom ili općom uplatnicom, na žiro račun agencije, IBAN: HR2023600001102370963 Model: HR00 Poziv na broj: 28-11-2024 Opis plaćanja:  Ime i prezime putnika, Rim – Advent, 28.11.-01.12. 2022.  Kalkulacija je rađena na 30 putnika.

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom  na navedenim relacijama, po programu, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu 2/3٭u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 polupansiona, ili u hodočasničkom domu u Rimu ili okolici, sve razglede prema programu, jamčevinu, troškove organizacije i provedbe putovanja. Kod upisa je potrebno uplatiti 105 eura, a ukupni iznos cijene treba biti uplaćen najkasnije do 25.10. 2024. Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznicu za Katakombe sv. Kalista – 10 eura i 2 metro karte za vlak u nedjelju, radi bržeg dolaska na Trg svetog Petra.

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.   Putujte sa Smislom!