Hodočašće u Svetišta Italije 28.08. – 01.09.2024.

28.08-01. 09. 2024.
Kategorija:
  • Sveta-Rita
  1. DAN: ZABOK – ZAGREB – ASIZ, 28. 08., srijeda

Polazak iz Zaboka s dogovorenog mjesta u 22,00, iz Zagreba u 22,50, a s Vrata Jadrana u 01,15. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju u smjeru Asiza, s pauzama na putu.

  1. DAN: ASIZ, 29.08 ., četvrtak

Po dolasku u podnožje Asiza, grada sv. Franje slijedi razgled bazilike Santa Maria degli Angeli, veličanstvene bazilike u čijem se srcu nalazi kapelica Porciunkula – simbol Božjeg milosrđa i praštanja. Svojim nas izgledom vraća kroz stoljeća i budi u nama ljepotu svega što se ovdje događalo. To mjesto bilo je najdraže mjesto sv. Franje i njegove subraće. Produžujmo do Asiza odakle u ambijentu maslinika puca predivan pogled na pokrajinu Umbriju. Grad je na Unescovom popisu, cijeli u boji rozo bijelog kamena i može oduševit svakoga. Posjet bazilike sv. Klare i njenog groba. Nastavak kroz gradski centar prema Bazilici Sv. Franje. Ona je sagrađena na nekoliko razina i jedna je od najposjećenijih bazilika na svijetu. Posjet grobu sv. Franje, donjoj i gornjoj bazilici. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Cascie. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: CASCIA – MONTE CASSINO – MONTEVERGINE – AVELINO 30.08., petak

Doručak. Sveta misa. Razgled bazilike sv. Rite, gdje je grob i svetište svetice „nemogućih stvari“. Posjet prekrasno ukrašene bazilike u kojoj se čuva njezino neraspadnuto tijelo. Vrijeme za molitvu, meditaciju… Nastavljamo put prema opatiji Montecassino koju je osnova sveti Benedikt, a gdje se nalaze i ostaci njegova tijela te tijela svete Skolastike. Po dolasku razgled divne opatije obnovljene nakon što su je saveznicu u 2. svjetskom ratu do temelja razrušili. Nastavak vožnje do svetišta Montevergine. Razgled opatije koju je osnovao sveti Vilim pustinjak, na predivnoj uzvisini iznad Avelina. Nakon razgleda smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: AVELINO – PIETRELCINA – SAN GIOVANNI ROTONDO – MONTE SANT ANGELO, 31.08., subota

Doručak. Vožnja do Pietrelcine, rodnog mjesta Padre Pia. Razgled crkve njegova krštenja. Šetnja do rodne kuće i razgled. Slobodno vrijeme za predah, molitvu, kavu. Nastavak vožnje prema San Giovanni Rotondu. Po dolasku razgled svetišta i samostana u kojem je živio i djelovao ovaj veliki svetac 20 stoljeća.  Posjetit ćemo staru Crkvu Santa Maria delle Grazie u kojoj je sv. Padre Pio godinama ispovijedao i slavio euharistiju. Do nje je dograđena veća bazilika, započeta s gradnjom nakon što je prvotna crkva zbog mnoštva hodočasnika postala premala. Obilazeći samostan u kojem je živio prisjećati ćemo se njegova života, kušnji koje je proživio i njegova djelovanja. Bog je na čudesan način djelovao u životu sv. Padre Pia. U novoj Bazilici svetog Padre Pia, u kripti, prekrasno ukrašenoj, nalazi se stakleni sarkofag s tijelom sv. Padre Pia. Povratak u San Giovanni Rotondo i slobodno popodne za meditaciju, molitvu, duhovni program u ovom velikom svetištu. Večera. Noćenje.

  1. DAN: SAN GIOVANNI ROTONDO – MONTE SAN ANGELO – LORETO – ZAGREB – ZABOK, 01.09., nedjelja

Doručak. Odlazak do obližnjeg Monte Sant’ Angela, jednog od velikih hodočaničkih odredišta iz srednjeg vijeka koje je prema tradiciji posvetio sv. Mihael arkanđeo. Razgled. Nastavak puta prema Loretu. Po dolasku razgled povijesnog središta i veličanstvene bazilike sagrađene nad loretskom kućicom. Što je Marija Bistrica za Hrvatsku, Lurd za Francusku, to je Loreto za Italiju, ali je značenje i šire. U velikoj bazilici nalazi se predivna, skromna kućica iz Nazareta u kojoj je rođena i živjela Blažena Djevica Marija. Kameni plašt s reljefima iz Biblije, s vanjske strane nazaretske kućice radili su najveći renesansni umjetnici Italije. Predaja nam govori o čudesnom prijenosu iz Galileje, najprije na Trsat, a potom u Loreto. Molitva u tišini nazaretske kućice. Nakon razgleda bazilike i kućice slobodno za kavu i ručak. Nastavak putovanja prema domovini. Dolazak u  jutarnjim satima idućeg dana.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 395 eura

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 85 eura. Kalkulacija je rađena na 35 putnika.

Kod sklapanja ugovora treba uplatiti 150 eura akontacije, a ostatak najkasnije do 20. 07. 2024.

Način plaćanja: jednokratno ili obročno, int. bankarstvom ili općom uplatnicom, na žiro račun agencije Smisao života, IBAN:HR2023600001102370963 Model: HR00 Poziv na broj: 28-08-2024 Opis plaćanja: Ime i prezime putnika,

Svetišta Italije 28. 08.- 01.-09. 2024..

Cijena uključuje: prijevoz kvalitetnim autobusom, stručnog pratitelja tijekom puta, smještaj u kvalitetnim hotelima ili hodočasničkom domu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona (doručak, večera, noćenje: sve sobe s  vlastitom kupaonom i WC – om), sve razglede prema programu, troškove organizacije i provedbe putovanja, jamčevinu.

Cijena ne uključuje: Ono što nije navedeno pod uključuje, piće uz večere.

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu. Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.