Hodočašće u Lurd

Code: GBDFVD
18.-23. kolovoza 2019.
Category:
  • mountain-morning2

1.DAN, ponedjeljak 18.08.:  BEDEKOVČINA  – PADOVA – NICA

Polazak iz  Bedekovčine  u 4.00h. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju u smjeru Padove. Po dolasku u  u Padovu posjet Svetišta svetog Leopolda Bogdana Mandića. Šetnja kroz Prato della Valle do Bazilike Svetog Antuna, sveca svega svijeta. Slobodno vrijeme za kavu. Nastavak vožnje u smjeru Nice. Smještaj u hotel u Nici ili okolici. Večera. Noćenje.

2.DAN, utorak 19.08.: NICA- AIX EN PROVENCE – LURD

Doručak. Odlazimo do prekrasnog grada s „tisuću fontana“, u Aix en Provence. To je rodni grad Paul Cezanea. Prošetat ćemo po Cours Mirabeau, predivnoj šetnici, posebno kada je okupana suncem, na prijelazu iz starog u novi dio grada, starim djelom Aixa, uskim uličicama do Place de l’Hotel de ville i do katedrale St Sauver. Slobodno vrijeme za ručak i kavu. Nastavak vožnje prema Lurdu s usputnim zaustavljanjima. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Mogućnost sudjelovanja na poznatoj procesiji sa svijećama (ovisno o vremenu dolaska).  Noćenje.

  1. DAN, srijeda 20.08.: LURD

Doručak. Lurd – mali gradić u Pirinejima postao je najvažnije marijansko hodočasničko svetište na svijetu. Tu se Marija ukazala maloj Bernardici 18 puta i dala joj važne poruke za čovječanstvo. Međunarodna Sv. misa u podzemnoj bazilici Pia X. s hodočasnicima iz cijeloga svijeta. Ručak u hotelu. Mogućnost kupanja u bazenima s lurdskom vodom. Osobne pobožnosti. Večera. Zajedničko sudjelovanje na svjetski poznatoj procesiji sa svijećama Noćenje.

  1. DAN, četvrtak 21.08.: LURD

Doručak. Sveta misa. Malo hodočašće po Lurdu, na kojem ćemo slijediti mjesta koja su bila najviše vezana uz život svete Bernardice Soubirous: mlin Boly-mjesto rođenja, zatvor gdje su živjeli, bolnica u kojoj je primila prvu pričest, crkva krštenja. Ručak u hotelu. Slobodno vrijeme za mnoštvo duhovnih sadržaja, kupovinu suvenira. Križni put. Večera. Noćenje.

 

5.DAN, petak 22.08.: LURD– MARSEILLES – ST. MAXIMINE

Sv. Misa. Oprošaj od svetišta. Doručak. Polazak u smjeru Marserillea, drugog grada po veličini u Francuskoj. Po dolasku u stari dio grada panoramska vožnja poznatim vlakićem do Bazilike Notre Dame de la Garde s koje se pruža nezaboravan pogleed na luku i grad. Razgled bazilike. Povratak vlakićem u luku i nastavak razgleda povijesne jezgre pješice. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema St Maximine la sainte Baume, gdje se u katedrali, prema predaji, nalazi tijelo sv. Marije Magdalene. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: subota 23. 08. ST. MAXIMINE – NICA – MONACO – BEDEKOVČINA

Doručak. Sv. misa u poznatoj katedrali. Odlazak u smjeru Nice. Šetnja kroz uličice staroga grada te posjet Katedrale  svete Reparate. Šetnja kroz tržnicu, do predivne obale na kojoj se nalazi veličanstvena Engleska šetnica. Vožnja do kneževine Monaco. S vidikovca iznad kneževine Monaco vidjet ćemo panoramski Monaco, Monte Carlo i La Condamine, tri gotovo srasla grada koji čine Kneževinu Monaco. Nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak u domovinu u jutarnjim  satima.

Cijena po osobi: 2950 kn   –   Doplata za jednokrevetnu sobu 700 kn

Kalkulacija je rađena na bazi 40 putnika. Kod upisa je potrebno uplatiti 500 kn, a ostatak može odjednom ili na rate(općom uplatnicom ili int. bankarstvom, ili karticama master card Zagrebačke te american card PBZ –a ( u tom se slučaju treba javiti na mobitel radi dogovora)  do 18.07. 2019. na IBAN putničke agencije.

Cijena uključuje: Prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelima 2/3 *, u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 polupansiona i 2 puna pansiona u Lurdu te 1 polupansiona u  Nici ili okolici i 1 polupansion u St. Maximine, sve razglede prema programu, jamčevina, troškove organizacije i provedbe putovanja.

Cijena ne uključujekartu za turistički vlakić u Marseilleu (cca 7-8 eura), putno zdravstveno osiguranje (za iznad 70 g, 180 kn, a za ostale 65 kn)Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje. Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

 

Price:kn2.950,00

Book the tour

 Number ticket  × kn2.950,00
Total = kn2.950,00

Or

Popunite obrazac u nastavku da nam kažete ono što tražite